Tore Johansen havnet på Høyre-lista, men har aldri stemt Høyre

Sanger Tore Johansen ble overrasket da han så at han står oppført på Melhus Høyres valgliste.

Tore Johansen er mest kjent for sin store stemme i kulturlivet, ikke i politikken.  Foto: KJELL A. OLSEN

Saken oppdateres.

Artist Tore Johansen, som bor på Øysand i Melhus, har aldri vært medlem av noe parti, men befinner seg til venstre i politikken. Sangeren kjent fra Travellin' Strawberries og The Julekalender ble derfor overrasket over at han var ført opp på 20. plass på Melhus Høyres valgliste, som nylig ble vedtatt av nominasjonskomiteen.

Saken ble først omtalt i Trønderbladet.

Ville sikre seg kulturhus

- Jeg hører til lenger til venstre politisk, og det har jeg ikke lagt skjul på. Jeg har aldri noen gang stemt Høyre og har ikke blitt Høyre-mann nå, sier Johansen til adressa.no.

- Hvorfor har du havnet på lista?

- Jeg ble spurt. Da svarte jeg litt fleipete at jeg skulle vurdere det hvis de fikk til busskur på Øysand og kulturhus på Melhus. Nå har de fått busskuret på plass, så da tok de vel en sjanse, sier Johansen.

- Misforståelse

Magne Thomassen, som er leder av nominasjonskomiteen i Melhus Høyre, har en annen oppfatning av hvordan Johansen havnet på lista.

- Jeg har kjent Tore i flere år, og har møtt ham en god del i det siste. Jeg har spurt ham, og han har sagt ja, sier han, som ikke mener at det er en misforståelse.

Thomassen var imidlertid ikke klar over at Johansen ikke har stemt Høyre før.

Johansen mener at det hele er en misforståelse, og at de to har snakket forbi hverandre.

- Vi har tydeligvis misforstått hverandre, og jeg kan ta skylden for min fleip. Jeg oppfattet ikke henvendelsen slik, men jeg ville forventet beskjed om at jeg sto på en liste, sier han.

Strykes fra lista

Kort tid etter at adressa.no snakket med Tore Johansen, gir han beskjed om at han har ringt Magne Thomassen og bedt om å bli strøket fra Høyre-lista.

Lista er ennå ikke sendt inn til endelig godkjenning hos Fylkesmannen.

- Jeg kommer ikke til å stå på lista til valget til høsten, og det var greit, sier Tore Johansen.


- På vegne av partiet vil vi beklage at det har oppstått en misforståelse rundt Johansens villighet til å stå på listen. Samtidig vil vi understreke at ingen kommer til å bli oppført på listeforslaget mot sin vilje. Dermed blir Tore Johansen strøket fra det endelige listeforslaget til høstens kommunevalg. Melhus Høyre har satt sammen en sterk liste som vi ser frem til å gå til valg på, sier Christian Ingebrigtsen, fylkessekretær i Sør-Trøndelag Høyre, i en kommentar.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå