I tråd med den nasjonale trusselvurderingen vil politiet være midlertidig bevæpnet på 17. mai.

- Med bakgrunn i den nasjonale trusselvurderingen fra PST, er norsk politi midlertidig bevæpnet fram til 7. juni. Derfor kommer det til å bli en god del bevæpnet politi ute i tjeneste i Sør-Trøndelag politidistrikt på nasjonaldagen, sier politimesteren.

Les også: Gode grunner for å spille i korps

- Er det grunn til å være bekymret for sikkerheten?

- Det er ikke grunn til å være urolig eller bekymret for den enkeltes trygghet 17. mai. Med andre ord er det trygt å sende barna til barnetogene. Den nasjonale trusselvurderingen er generell og ikke knyttet til et spesielt sted eller tidspunkt, sier politimesteren. Politiet har ikke mottatt noen trusler som gjelder 17. mai.

Les også: Svært krevende med bevæpnet politi

- Vil dere ha mer mannskaper enn vanlig ute på festdagen, eller gjør dere andre uvanlige tiltak rundt årets feiring?

- Vår tjeneste på 17. mai i år avvikles omtrent som tidligere år.

Hva som avviker fra vanlig, vil ikke Moe utdype. Han vil heller ikke kommentere hvor store mannskaper de vil ha ute på nasjonaldagen.

- Årets hovedtaler Rita Abrahamsen er leder i det mosaiske trossamfunn og en profilert jøde. Gjør politiet noe ekstra for å sikre henne?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet vil bære våpen, men det er ikke grunn til å være bekymret for sikkerheten 17. mai, sier politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag politidistrikt. Foto: RICHARD SAGEN