Nå kan mobilen brukes som studentbevis

Til høsten får studentene ved HiST studentbeviset på en app.

Disse tre har fått testet appen på HiST. Sindre Augusto Garcia, Dagrun Brandvik, Didrik Leganger. 

Saken oppdateres.

- Vi gjør dette for å forenkle bruken for studentene. Fra høsten slipper de å bære med seg en papirkvittering slik de måtte gjøre tidligere, sier leder for studiestøttesystemer Marianne Malkenes Aune ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (Hist).

Appen fungerer som studentbevis hos studentsamskipnader og hos kollektivtransport.

Slipper kvittering

Tidligere har studentene hatt både et studentkort og en kvittering som bevis på at semersterregistreringen er betalt. Denne kvitteringen blir nå borte.

Selv om studentene nå får en app på mobilen som gyldig studentbevis, må de fremdeles ha et studentkort. Kortet trenger de blant annet for å komme seg inn på skolen og for å låne bøker på biblioteket.

- I fremtiden ser vi for oss at appen også skal erstatte studentbeviset som nøkkel og bibliotekkort, men dette er litt lengre fram i tid, sier Aune.

Har blitt testet

Appen er laget av Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i samarbeid med Felles studentsystem. Fra høsten blir den tilbudt ved alle offentlige høyskoler og universiteter. Studentene ved HiOA har benyttet appen i over ett år, og tilbakemeldingene derfra har vært positive.

- Tilbakemeldingene derfra er udelt positive, studentene synes dette er enkelt. Vi har selv testet appen på noen av våre studenter, sier Aune.

Positive studenter

- Jeg tenker at appen er veldig praktisk. Nå slipper vi å ha med oss studentkortet overalt, sier Dagrun Brandvik som har testet appen.

- Og i dagens samfunn er mobilen alltid med, man har beviset sitt tilgjengelig til enhver tid, sier Didrik Leganger.

De tre som har fått testet appen er meget positive, og har ikke hatt noen problemer med appen så langt. Appen fungerer på iPhone og på Android-telefoner, men ikke for Windows ennå.

- Så lenge alle i Norge anerkjenner appen som studentbevis, vil dette faktisk gjøre studiehverdagen lettere, sier Sindre Augusto Garcia.

Leder for studiestøttesystemer, Marianne Malkenes Aune tror studentbevis på mobil vil gjøre studiehverdagen litt lettere. 

Leder for studiestøttesystemer, Marianne Malkenes Aune tror studentbevis på mobil vil gjøre studiehverdagen litt lettere. 

På forsiden nå