Lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor forteller til Trønderbladet at ulykken der en tre år gammel gutt i en bil havnet i elva Gaula, skal rekonstrueres. Hun ønsker ikke å si noe om tidspunkt.

- Vi vil ha undersøkelse på stedet, og vi skal kartlegge hvordan bilen stod, sier lensmann Brækken til lokalavisa.

Utenfor livsfare

Hun vil vite mer om hvordan bilen trillet ned mot kanten av parkeringsplassen og deretter videre ned den bratte skråninga til elvebredden.

Lørdag kveld havnet en personbil i elva Gaula ved Gimse bru i Melhus. En tre år gammel gutt satt fastspent i setet inne i bilen da den trillet fra parkeringsplassen utenfor Rema 1000 og ned i elva.

Gutten ble sittende i bilen i 30 minutter før han ble reddet ut. Treåringen ble først sendt til St. Olavs Hospital og deretter til Rikshospitalet. Gutten skal nå være utenfor livsfare.

Undersøker gir og håndbrekk

I løpet av torsdag vil bilen bli undersøkt av politiet og Statens vegvesen. Etterforskningsleder Grethe M. Fossum sier til Trønderbladet at undersøkelsen skal forsøke å gi svar på om håndbrekket var på og hvilken tilstand det var i. Det vil også bli undersøkt i hvilken posisjon giret hadde og bilens tekniske tilstand.

Ordfører i Melhus kommune, Jorid Jagtøien, fortalte tidligere denne uka at mange har blitt berørt av hendelsen.

- Folk synes at det er en tragisk hendelse som har skjedd. Vi håper virkelig at det skal gå bra med gutten, sa Jagtøien til Adresseavisen.