Oppvaskmøte om barnevernet i Orkdal

Innrømmer klanderverdige forhold

Rådmannen i Orkdal innrømmer klanderverdige forhold blant noen ansatte i barnevernet i kommunen.

Ordfører i Orkdal Gunnar Hoff Lysholm sammen med rådmann Grete Metliaas under tirsdagens krisemøte.  

Saken oppdateres.

Tirsdag ettermiddag samlet politikere i Orkdal seg til et ekstraordinært formannskapsmøte fordi barnevernet har fått sterk kritikk fra Fylkesmannen. I mai i år ble rådmann i Orkdal kalt inn på teppet hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. De siste dagene har Avisa Sør-Trøndelag skrevet en rekke artikler der blant annet tidligere ansatte og advokater forteller om kritikkverdige forhold. 

Påstand om «ukultur»

Rådmann Grete Metliaas kom med en del innrømmelser under møtet:

– Det at vi skal ha en «ukultur» har vært et gjennomgangstema i avisoppslagene. Jeg oppfatter ikke at tjenesten generelt er preget av dette. Men det er forhold vi ikke er fornøyde med, og dette har vi fått et tydelig bilde av etter samtaler med hver enkelt medarbeider de siste ukene, sier Metliaas.

Hun sier det er ting barnevernet må jobbe med:

– Det gjelder ikke gruppen som helhet, men enkelte medarbeidere. Barnevernet er helt avhengig av stor grad av tillit, og vi må ha en høy etisk standard, sier rådmannen.

Hun sier det nå skal engasjeres en ekstern veileder som skal gå inn i ansattegruppen for å kontrollere og veilede.

Ikke informert

Rådmannen informerte angivelig ikke ordfører i Orkdal Gunnar Hoff Lysholm om saken.

– Det burde jeg har vært. Hun sier at hun har nevnt det, men det er jeg ikke i stand til å huske. Det er visst ulike oppfatninger av alvorlighetsgraden i dette, men det er uansett rådmannens oppgave å informere om enhver ting som kan det bli saker av, sier Hoff Lysholm.

På forsiden nå