«De sa jeg ikke ville gå igjen - men det gjør jeg»

Emilie Neeraas (24) pådro seg massive skader under en kollisjon ved Rena i 2012. Nå er målet å kunne jogge igjen.

Saken oppdateres.

Therese (26) ser i bakspeilet. Emilie ligger rett bak i den nye, grønne bilen hun har kjøpt to dager tidligere. Kjæresteparet er på vei nordover fra Oslo på riksvei 3 i hver sin bil. De stopper på Rena for en matbit og en strekk på beina før de skal ta fatt på veien videre mot Trondheim. Therese svinger ut fra rasteplassen i sin bil først, Emilie følger etter. To minutter etter ser ikke Therese lenger kjæresten i bakspeilet.

19. august 2012 kolliderer Emilie med en annen bil på riksvei 3 ved Rena. 24-åringen pådrar seg massive skader, og svever mellom liv og død i fire døgn. Legene sier at hun neppe kommer til å gå igjen.

Fire måneder etter ulykken tar hun sine første skritt - for andre gang i livet.

- Jeg har skjønt at jeg var veldig heldig som overlevde, sier Emilie.

Se video av Emilie og kjæresten Therese som forteller den dramatiske historien øverst i artikkelen.

Trener seg opp

Nå bruker Emilie dagene til å trene seg opp ved Trondheim fysikalske institutt og ved Catosenteret i Son. Hun var svært aktiv før ulykken, og både fysioterapeuter og leger sier at det har hjulpet henne mye i rehabiliteringen.

- Det at jeg var godt trent var med på å redde livet mitt, sier Emilie, som fortsatt har en lang vei å gå før hun når målet sitt; å jogge.

Yrkesdrømmene har derimot ikke endret seg.

- Jeg vil jobbe med kreative og meningsfulle prosjekt. Jeg vil skape noe. Hodet mitt er jo helt fint, og overkroppen og hendene fungerer. Nå håper jeg å bli klar til å fortsette på IT-studie til høsten, slik at jeg kan koble det informative med det kreative. Jeg trenger ikke å løpe for å klare det, sier hun.

Tre personer ble skadd

Tre personer ble skadd i den voldsomme kollisjonen ved Rena. I tillegg til Emilie ble en 86 år gammel mann sendt i luftambulanse til Oslo universitetssykehus. Skadene hans ble betegnet som moderate.

En tredje person ble sendt til sykehuset på Hamar med mindre alvorlige skader etter ulykken.

Straffesaken i forbindelse med ulykken er fem måneder etter fortsatt uavklart. Tidligere er det blitt kjent at møteulykken skal ha skjedd i forbindelse med en forbikjøring.

- Politiets etterforskning er fortsatt i en tidlig fase, og vi venter på orientering om resultatet av denne. Men Neraas mener at hun ikke har kjørt uregelmentert, sier advokatfullmektig Trond Walmsnæss Wehn i advokatfirmaet Ness Lundin.

Emilie har hatt god støtte i kjæresten Therese Solemsli Nordby i tiden etter ulykken.  
    
      (Foto: Espen Bakken)

Emilie har hatt god støtte i kjæresten Therese Solemsli Nordby i tiden etter ulykken.   Foto: Espen Bakken

Hjertet kom ut av posisjon under ulykken, og magen måtte åpnes for å rette på de indre skadene. 
    
      (Foto: Espen Bakken)

Hjertet kom ut av posisjon under ulykken, og magen måtte åpnes for å rette på de indre skadene.  Foto: Espen Bakken

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå