Sandberg på topp

Per Sandberg seiret over motkandidaten under Frps nominasjonsmøte og blir førstekandidat fra Sør-Trøndelag.

Seiret: Vant dagens nominasjonsmøte i Sør-Trøndelag Frp, med 41 stemmer, mot ti.   Foto: Kim Nygård

Saken oppdateres.

Før nyttår ble det kjent at Hallgeir Bremnes ville utfordre nestformannen i Frp, uten at årsmøtet lot seg overbevise av den grunn.

Glad og fornøyd

Litt etter klokken tolv i dag kunne tellekorpset fastlå at Sandberg fikk 41 stemmer, til fordel for Bremnes sine ti. Ingen stemte blankt.

Sandberg går dermed inn mot sin tredje strake stortingsperiode for Sør-Trøndelag, hans femte totalt. Stortingspolitikeren sa seg godt fornøyd etter nominasjonen.

- Det er ikke å legge skjul på at jeg er en profiliert politiker, som våger å ta i bruk munnen. Når du spør Sandberg så får du svar. Det er nok anonymitet fra før av på Stortinget.

Han hevder at det er godt å bli ferdig med valgprosessen. Nå ser han fram til å drive valgkamp.

At han ble møtt med motkandidat hevder han kun er positivt, selv om han sier at han var spent, og nervøs før nominasjonen. Slik som han alltid er.

- Jeg hadde oppriktig blitt mer bekymret dersom ingen hadde stilt. Man skal ikke kunne seile hele veien inn til Stortinget.

Møtte motstand

I forkant av nominasjonsmøtet ble det stilt spørsmål ved nestlederens tilhørighet til sørfylket. Kritikken kom fra lokallagene til Rissa, Ørland og Bjugn. Derfor ble han også utfordret til listetoppen.

- Per jobber og bor i Oslo, og han har familien sin på Senja. Vi ønsker oss en stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag som reiser hit når de reiser hjem, og som har sitt nettverk og sine kontakter i Sør-Trøndelag. Det mener vi Halgeir Bremnes vil gjøre på en utmerket måte.

Nordtrønderen Per Sandberg har ingen slik binding til Sør-Trøndelag som vi mener er viktig, har Hallgeir Overland i Rissa Frp tidligere uttalt til Adresseavisen.

Listetoppen tar selv kritikken med knusende ro.

- Det finnes ikke mye i meg som ikke er trøndersk. Jeg brenner for denne landsdelen og ser vekstmulighetene og kompetansen som ligger i trøndelagsfylkene, sier Sandberg.

Ung andreplass

Nominerte Sivert Haugen Bjørnstad stakk av med andreplassen. Han vant med 31 stemmer mot 20 til Tormod Overland.

22 år gamle Bjørnstad kan dermed bli den yngste politikeren på stortinget.

Tredjeplassen gikk til Lill Harriet Sandaune fra Malvik, som var uten motkandidat.
 

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå