Mannskap fra Statens Naturoppsyn (SNO) trålet i dag terrenget mellom Orkdal, Agdenes og Snillfjord for å finne spor etter ulven. Her drar Geir Håvard Ingdal (på snøskuter) og Lars Olav Lund ut fra Størdalen i Agdenes. Foto: JENS PETTER SØRAA

Det vil bli benyttet både folk fra bakken og fra et helikopter som er på vei til området.

Tre team fra SNO har i hele dag saumfart terrenget mellom Snillfjord, Orkdal og Agdenes for å finne spor.

- Sporene ble funnet nord for Grytdalen. Ingen har sett ulven , men ut fra sporene jobber vi nå med å finlokalisere hvor den oppholder seg. Vi vil gjøre et fellingsforsøk i ettermiddag og kveld, men om vi lykkes er en annen sak. Det vil blant annet avhenge av lys og landskap, sier seksjonssjef Kjartan Knutsen i SNO.

Et mannskap på syv fra SNO deltar i jakten - en fellingsleder i helikopter og seks mann på bakken.

Vært her i ti måneder

– Da det ble funnet ferske spor ga vi umiddelbart tillatelse til felling. Begrunnelsen  er at ulven har hatt tilhold i dette området i ti måneder, og den gjorde stor skade på sau i fjor sommer. Vi har vektlagt at den også kan komme til å gjøre stor fremtidig skade når beitesesongen kommer i gang. Når lisensjakten ikke ga resultat som forventet, fattet DN vedtak om felling. Miljøverndepartementet har stadfestet vedtaket om at denne ulven skal felles, opplyser seniorrådgiver Knut Morten Vangen i DN.

Leder for rovviltnemnda i Midt-Norge (region 6) Arne Braut uttrykker stor tilfredshet med at det er gjort et vedtak om felling av ulven.

- Vi får håpe at dette gir resultater for kommende beitesesong, sier Arne Braut.