Dette kan være ulven som drepte lam i Sunndal

Statens Naturoppsyn antar at de døde lammene i Sunndal er drept av ulv. Nå går det mot ulvejakt.

Dette er trolig ulven som i natt herjet i saueflokken i Svisdalen i øvre Sunndal. Per Einar Folland tok bildet fra hytta si på Lønset i Oppdal ved 21.30-tida pinseaften på 70-80 meters avstand.   Foto: PER EINAR FOLLAND

Saken oppdateres.

Lars Olav Lund i Statens Naturoppsyn har undersøkt flere av de drepte lammene som ble funnet rundt fjøset i Svisdalen i morges.

LES MER: Ulv drepte flere lam i Sunndal

- Drept med kraftige bitt

Seks drepte lam er funnet så langt.

- Alle sauene har de samme skadene. De er drept med nakke-/strupebitt og bitt over ryggen. Utifra skadene ser vi at det er en kraftig kjeve som har vært i aksjon, sier Lund til adressa.no.

Det er over seks centimeter mellom de markante hjørnetennene.

- Det er på det rene at dyrene er drept av et stort hundedyr, og vi antar at det er ulv, sier Lund.

Det mobiliseres nå blant flere saueeiere for å få tatt ut skadedyret. Det er hundrevis med sau som nå er sluppet på beite i området som ulven herjet i natt.

- Det blir ikke iverksatt noe på eget initiativ fra vår side. Vi avventer en søknad om felling av skadedyret. En eventuell tillatelse til å felle dyret, vil bli gitt raskt fra vår side, sier Marit Gystøl hos Direktoratet for naturforvaltning.

LES OGSÅ: Agdenes-ulven blir stilt ut på Vitenskapsmuseet

Ber om beitestopp

Viltforvalter Ulf Lucasen hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal vil nå informere alle saueeiere i området om situasjonen og be om at ikke flere sau og lam blir sendt på beite inntil videre.

LES OGSÅ: Mattilsynet: – Rovdyr må felles før beitesesongen

Per Einar Folland fra Kristiansund fikk tatt bilde av ulven fra hytta si på Lønset i Oppdal ved 21.30-tida pinseaften på 80 meters avstand.

- Dyret virket mye større i virkeligheten enn på bildet. Det er større enn en voksen schæferhund, sier Folland til adressa.no.

- Jeg er sikker på at det er ulv. Her står den og ser på noen som brant pinsebål, men den forsvant raskt da den oppdaget meg, sier Folland.

På forsiden nå