Slik så det ut da politioverbetjenten kom hjem fra ferie

Frekke tyver brøt seg inn i huset til politioverbetjent Knut Sivertsen på Ranheim i Trondheim.

Tyvene hadde endevendt andre etasje. 

Saken oppdateres.

Politioverbetjent Knut Sivertsen var på ferie i Hellas i slutten av juni da han fikk beskjed om at tyver hadde brutt seg inn i huset hans på Ranheim i Trondheim.

- De hadde fullstendig endevendt andre etasje. De hadde tatt ut alt fra skap og heiv det på senga før de gikk gjennom tingene, forteller Sivertsen.

Tyvene hadde brutt seg inn gjennom en verandadør i andre etasje.

- Sårt å miste ting du har arvet

Innbruddstyvene tok med seg gull-, og sølvsmykker og penger. Blant tingene de stjal var et lommeur Sivertsen hadde arvet av faren.

- Det er sårt å miste ting du har arvet. Slike ting går ikke an å få erstattet, sier Sivertsen.

Tyvene hadde latt ting som PC-er og bunadssølv liggende.

- Det forteller meg at de visste hva de var ute etter.

Sivertsen råder folk til å ta bilder av tingene sine og skrive lister over inventar, slik at det skal være lettere å rapportere til forsikringsselskapet hvis man er utsatt for innbrudd.

- Utrolig personlig

Sivertsen dro hjem fra Hellas da han hørte om innbruddet. Familien tok bare en kjapp titt i etasjen tyvene hadde endevendt.

- Det var en usedvanlig ubehagelig opplevelse. Det er ubehagelig å vite at noen har romstert inne i huset, sier Sivertsen.

Sivertsen har i jobben som politimann tidligere vært på åsteder der det har vært innbrudd.

- Men jeg var ikke forberedt på den følelsen jeg fikk. Det føltes utrolig personlig, sier han.

Allierte seg med naboer

Den sammenleggbare stigen tyvene brukte under innbruddet lå igjen på plenen, noe som tyder på at tyvene hadde det travelt da de stakk. I etterkant av innbruddet har Sivertsen sikret huset enda bedre for å hindre flere innbrudd. Han har blant annet installert alarm også i andre etasje.

- Vi erfarte at tyvene stakk når alarmen gikk og politiet rykket raskt ut, sier han.

I tillegg har han sørget for bedre innsyn til eiendommen, slik at naboene kan holde et enda bedre øye med huset når de er borte. De har også alliert seg med naboer slik at de holder utkikk med hverandres boliger.

- Det er viktig at det ser ut som det er aktivitet i huset slik at sjansen for at noen tør å gå inn er minst mulig, sier Sivertsen.

På forsiden nå