Sigbjørn Eidstumo, som bor i Åsvegen i Melhus, har i hele sommer vært plaget av kloakkstank fra naboeiendommen.

SE VIDEO OVER

- Det nytter ikke å være utendørs. Det lukter forferdelig, spesielt når det er varmt, forteller Eidstumo.

Lukta stammer fra nabotomta der kloakken renner rett ut i åpent terreng på grunn av manglende avløpssystem.

- Jeg har klaget både til naboen og til kommunen, men ingenting skjer. Dette må det ordnes opp i, det kan jo være smittefarlig også, mener Eidstumo.

Tvangsmulkt

Rådgiver Dag Erik Håvimb i Melhus kommune sier at de sendte pålegg til huseieren om å utbedre det manglende avløpsanlegget tidlig i september. 14. oktober gikk fristen ut.

- Vi har vært i kontakt med huseier og fått forsikringer om at alt skulle utbedres. Det har imidlertid ikke skjedd, så nå sender vi ut vedtak om tvangsmulkt. Det betyr at huseier må betale 5000 kroner i måneden frem til forholdene er utbedret, forklarer Håvimb.

Lover rask utbedring

Huseier Marius Navickas i Marius Eiendom AS forteller at han driver med en større rehabilitering av huset i Åsvegen. Han har følgende forklaring på at kloakken fortsatt renner ukontrollert ut på tomta:

- Septikanlegget var ødelagt da jeg kjøpte huset. Jeg gikk derfor til innkjøp av en ny septiktank som skulle monteres denne uka. Men rørleggeren sa at det var feil type, så nå må jeg skaffe en ny. Jeg vil ikke at det skal lukte i nabolaget på grunn av meg, så dette skal jeg fikse kjapt.

- Når får du ordnet kloakken?

- Får jeg tak i rett type septiktank, så skal det være i orden i løpet av neste uke, lover Navickas.

Ifølge rådgiver i Melhus kommune Dag Erik Håvimb er ikke kloakken på eiendommen helsefarlig. Han mener imidlertid at lukta er til alvorlig sjenanse for naboer.
Slik så det ut da Melhus kommune var på befaring på tomta i Åsvegen. Foto: Melhus kommune