Lærerne forsøkte å slukke brannen

Måtte hjelpe elevene av med skøytene og komme seg unna.

Oppvekstsjef i Frøya kommune, Roger Fredheim, har hatt som oppgave å ta vare på ansatte og elever ved skoler og barnehager på Frøya etter at brannen startet.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

Oppvekstsjefen på Frøya skryter av lærernes innsats da det begynte å brenne i lyngen under skøytedagen onsdag.

Fem trinn fra Sistranda barne- og ungdomsskole første til femte trinn, samt sjuende klassen hadde skøytedag på Litjvatnet.

- Det ble sagt veldig tydelig fra på forhånd om at bruk ild og åpen flamme var strengt forbudt. Dagen før ble det lagt ned bålforbud i kommunen, sier oppvekstsjef i Frøya kommune Roger Fredheim.

LES OGSÅ: Her kan brannen ha startet

Forsøkte å slukke brannen

Ti til tolv voksne og rundt hundre barn deltok. Plutselig ble det oppdaget brann i lyngen ved vannet.

- De forsøkte  å slukke selv, men flammene spredte seg på veldig kort tid. De innså da at det bare var å glemme det, og ringte umiddelbart til 110.

De største hjalp de minste av meg skøytene, og i løpet av 25 minutter var alle elevene tilbake på skolen 1,5 kilometer unna. Samtidig var brannvesenet på vei inn i området.

Stenger skolen

Torsdag formiddag hadde oppvekstsjefen sitt andre møte for dagen med de ansatte på skolen.

- Vi har gjort en vurdering av at dette vil det ta tid å bearbeide. Jeg har diskutert dette med rådmannen, og vi har kommet frem til at skolen vil bli stengt i morgen også, sier Fredheim, og legger til:

- Det er sterke følelser, og viktig for oss som kommune å støtte dem. De er ikke klare til å ta i mot elevene, og trenger tid på å bearbeide dette.

- Kjent med eksakt brannårsak

I media og i sosialemedier har det vært spekulasjoner om at brannen kan ha startet som følge av barns lek med lighter. Fredheim vil ikke gå inn i dette, og viser til at det er politiets jobb å etterforske.

- Uansett årsak og spekulasjoner har Frøya kommune en jobb å gjøre for å ivareta og ta innover seg det som har skjedd, sier han, og legger til:

- Jeg vil innstendig oppfordre foreldre om å ivareta barna sine og ikke bidra til spekulasjoner gjennom sosiale medier. De spekulasjonene som foregår bidrar ikke til god ivaretagelse og en verdig prosess.

Politiet sier at de nå kjenner brannårsaken.

- Vi er kjent med eksakt brannårsak, som skjedde i forbindelse med en skoleklasse som var på tur, men vi oppfordrer publikum til ikke å spekulere i årsaken, sier Frøya-lensmann Inge Dahlø, som opplyser at de ikke har startet å etterforske brannen.

- Blir det skole på mandag?

- Det er planen, men jeg vil ikke forskuttere.

Bildet er tatt fra en av personene som deltok på skøytedagen som ble arrangert på Litjvatnet. Elever som har deltatt på turen har overfor sine foresatte forklart at brannen startet gjennom lek med lighter. 

Bildet er tatt fra en av personene som deltok på skøytedagen som ble arrangert på Litjvatnet. Elever som har deltatt på turen har overfor sine foresatte forklart at brannen startet gjennom lek med lighter. 

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå