- Ble veldig kroppsfiksert da jeg begynte med bikinifitness

Nora Sivertsen Mathisen får støtte fra bikinifitness-utøvere etter å ha erklært seg selv som «fitnessforstyrret».

Nora Sivertsen Mathisen får ros fra bikini fitness kollegaene Marit Heimdal og Eileen K. Røst 

Saken oppdateres.

Fitnessbloggeren og bikinifitnessutøver, Nora Sivertsen Mathisen, har fått mye oppmerksomhet etter at hun diagnostiserte seg selv som «fitnessforstyrret».

I et blogginnlegg skriver hun at hun fikk et forvrengt selvbilde som følge av fitnessjaget. Tiden mellom bikinikonkurransene var tøffe for henne. Hun kunne våkne opp om natta med dårlig selvbilde og hun følte seg mislykket. Treningen tok hun helst når det var minst mulig folk på treningsstudioet, hun ville ikke at noen skulle se kroppen hennes.

Sivertsen Mathisen skrev innlegget for å belyse problemstillingen.

- Etter å ha publisert innlegget har jeg fått masse tilbakemeldinger om folk som føler det samme, men som ikke vil prate høyt om det, sa Sivertsen Mathisen til adressa.no

- Bikinifitness passer ikke for alle

Eileen K. Røst fra Frøya har trent fitness i to år, og i fjor høst tok hun NM tittelen i bikinifitness. Selv om hun kun har hatt gode opplevelser i sin bikini fitness-karriere, så mener hun at det er viktig at jenter tenker seg godt om før de bestemmer seg for å prøve seg på scenen.

- Det er kjempefint at hun tar opp temaet. Det er en individuell sport, og kan oppleves veldig forskjellig fra person til person, så det er viktig å belyse at bikinifitness ikke passer for alle, sier Røst.

- Man burde gå litt inn i seg selv før man begynner med bikinifitness. Det er en sport der man presser kroppen hardt før en konkurranse. Etter konkurransen er det helt normalt å legge på seg noen kilo, men jeg har forståelse for at ikke alle takler det like bra, sier Røst.

- Kan gå ut over psyken

- Nora får full støtte i fra meg, det er kjempebra at hun tar opp det temaet, sier Marit Heimdal, som har holdt på med bikini fitness i litt over ett år

Heimdal kjenner seg igjen i mye av det Sivertsen Mathisen skriver i bloggen, og sier at kroppsfokuset kan gå til hodet på utøverne.

- Jeg har vært aktiv hele livet, men jeg ble veldig kroppsfiksert da jeg begynte med bikinifitness. Man bruker mye tid på å studere seg selv i speilet, og det kan gå utover psyken din, sier Heimdal, som også oppfordrer unge jenter til å tenke seg godt om før de melder seg på en konkurranse.

LES MER: - Det har vært tyngre enn jeg trodde

Fikk en knekk

Kroppsfokuset eskalerte i sommer. Heimdal hadde tenkt å stille opp i en bikinifitness-konkurranse i fjor høst. Hun trente knallhardt hver dag og gikk på en streng diett gjennom hele sommeren for å forberede seg til konkurransen. Da kom de vonde tankene.

- Jeg har deltatt i to konkurranser tidligere og fått to andreplasseringer. Etter hver konkurranse stiller jeg høyere krav til meg selv. Jeg vil se bedre ut og er redd for å få en dårligere plassering enn sist gang. Jeg ble veldig opphengt av det, forteller Heimdal.

Tankene fikk Heimdal til å trekke seg fra konkurransen.

- Det er viktig at hodet er på rett plass før man stiller i bikinifitness, hvis ikke er det så er det ingen vits i å stille, sier Heimdal.

- Men jeg har lyst til å prøve meg på nytt igjen i fremtiden, men jeg har ikke satt noe tidspunkt for når jeg skal satse på nytt. Det tar jeg når jeg er klar for det, legger Heimdal til.

Slik ønsker Sivertsen Mathisen å se ut. Når hun ikke har gjort det har hun hatt et dårlig selvbilde. Nå advarer hun andre mot fitnesstrenden. Dette bildet er fra konkurranse høsten 2013. 

Slik ønsker Sivertsen Mathisen å se ut. Når hun ikke har gjort det har hun hatt et dårlig selvbilde. Nå advarer hun andre mot fitnesstrenden. Dette bildet er fra konkurranse høsten 2013. 

Eileen K.Røst sier at at jenter må tenke seg godt før de prøver ut bikini fitness. 

Eileen K.Røst sier at at jenter må tenke seg godt før de prøver ut bikini fitness. 

Marit Heimdal fikk en psykisk knekk under oppkjøringen til en bikini fitness-konkurranse. 

Marit Heimdal fikk en psykisk knekk under oppkjøringen til en bikini fitness-konkurranse. 

På forsiden nå