- Vi kaller oss for «Vændalizers». Vi kjører jo en van, så det passer oss bra, sier Henning Bakken.

Vændalizerne består av Bakken og syv andre kompiser, som er avgangselever ved Oppdal videregående skole.

Sammen har de gått til innkjøp av en Chevrolet Beauville 88-modell. Kompisene brukte 15 000 kroner på bilen, og har lagt ned mye tid og penger for å få kjøretøyet klar for russetiden.

- Vi startet for rundt seks måneder siden og har blant annet byttet ut tak, vegger og gulv i bussen. Det ligger mye arbeid bak, sier Bakken.

Knalldyr lyd

Bakken anslår at de har brukt mellom 70- 80 000 kroner til sammen på russebussen. Og det er spesielt en ting de har prioritert i budsjettet.

- Lydanlegget koster opprinnelig 90 000 kroner, men vi fikk en veldig god deal. Vi betalte rundt 37 000 kroner, forteller Bakken.

- Hvordan har dere finansiert russebussen?

- Vi har arrangert to fester, som vi tjente 15 000 kroner på. Resten har vi hentet fra oppsparte midler, sponsorer og foreldrene våre, sier Bakken.

Høyttalerne kan vendes 180 grader, slik at Vændalizerne kan pumpe ut musikk fra bakluken når de står parkert, og spille musikk når de er på tur langs veien.

Russeturné

Og det blir en del turer på russegjengen, som nettopp var på russetreff på Tryvann i Oslo.

- Det var helt rått. Det var rundt 10 000 russ der og god stemning, oppsummerer Bakken.

Natt til 1. mai står Trondheim og Samfundet for tur, før de runder turneen med russelandstreff på Lillehammer til helga.

- Etter landstreffet tar vi det litt rolig, sier Bakken.

- Mer tid til eksamenslesing?

- Ja, vi satser på det, sier Bakken.