Fant hjort med handlepose på hodet

Per Arne fikk seg en overraskelse da han gikk ut på verandaen sin i Singsås.

Hjorten i Holtålen hadde fått en handlepose viklet rundt det ene geviret. 

Saken oppdateres.

Det var i 19-tiden i går kveld at Per Arne Morken fra Singsås i Midtre Gauldal i Sør-Trøndelag fikk seg et syn utenom det vanlige.

- Jeg så først de to hjortene fra stuevinduet mitt. Jeg så at det var noe på hodet til den ene, men kunne ikke helt se hva det var. Da jeg tok frem kikkerten, så jeg at en Europris-pose hadde hengt seg fast i det ene geviret, sier Morken.

- Ubehagelig

Bonden forteller at han nærmest daglig observerer hjort på jordet like utenfor huset sitt, men det er første gang han ser noe slik.

- Posen var ikke vanlig plastpose, det ser mer ut som et handlenett i samme stoff som presenninger lages av. Det så ut som om det var ubehagelig for den. De to hjortene stanget hverandre litt, og hjorten med posen gjorde noen forsøk for å få den vekk, men den satt for godt fast, forteller Morken.

Han håper imidlertid at hjorten slipper å plages lenge av posen.

- Heldigvis feller hjorten gevirene på denne tiden. Hjorten med posen hadde allerede felt ett av gevirene, legger han til.

- Nytt reklamestunt

Morken er ikke sikker på hvordan hjorten har klart å vikle geviret inn i posen.

- Hjorten i dette området er ikke særlig redd for folk, men jeg vet ikke hvordan den kan ha fått dette til. Nærmeste Europris-butikk ligger rundt fire mil unna, på Støren. Kanskje er det et nytt reklamestunt, spøker Morken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå