Jordbruksoppgjøret:

Listhaug: - Ikke ødelegg 17. mai for folk

- Dette vitner om en stastråd på defensiven, sier leder Lars Morten Rosmo i Sør-Trøndelag Bondelag.

- Når landbruksministeren truer med våre aksjoner, viser det en statsråd på defensiven, sier Lars Morten Rosmo, leder i Sør-Trøndelag Bondelag.  

Saken oppdateres.

Det var under en debatt i NRK Dagrevyen at landbruksminister Sylvi Listhaug avsluttet med å si:

- Ikke ødelegg 17. mai for det norske folk.

- Lite innsikt i våre planer

- Jeg har ikke hørt Sylvi Listhaug, men kan si at hun har lite innsikt i våre aksjonsplaner. Vi har ingen planer om å ødelegge 17. mai for folk, sier Lars Morten Rosmo, leder i Sør-Trøndelag Bondelag.

Han synes uttalelsen fra landbruksministeren vitner mest om en statstråd på defensiven.

- Når Listhaug truer med våre aksjoner, vitner det om at hun er på defensiven. Hun har jo egentlig ikke flertall på Stortinget heller, ettersom både Ap, V og KrF har sagt at de ikke vil være garantister for at jordbruksoppgjøret går i havn, sier Rosmo.

Alle forbruksvarer fra landbruket ligger i butikkene allerede, og sånn sett vil ikke forbrukerne bli rammet på grunnlovsdagen.

Rammer ikke 17. mai

- Vi har ingen planer om å sette igang en melkeblokade nå, sier Rosmo.

Bøndene starter sine aksjoner over hele landet  i morgen. Hvordan vet vi ikke før de er i gang. 

- Vi starter på Melhus i morgen klokken 08.00, og deretter kommer en ny aksjon klokken 15.00. Disse aksjonene er visuelle, og noen av dem vil forbrukerne merke, sier Rosmo.

Utover det har ikke Bondelaget noen planer om aksjoner som ødelegger 17. mai for det norske folk.

- 17. mai er en felles dag for alle nordmenn, og vi har ingen aksjoner som rammer feiringen av grunnlovsdagen, sier Rosmo.

- Ikke ødelegg 17. mai for det norske folk, sa landbruksminister Sylvi Listhaug til bøndene i NRK  Dagsrevyen tirsdag kveld.  

- Ikke ødelegg 17. mai for det norske folk, sa landbruksminister Sylvi Listhaug til bøndene i NRK Dagsrevyen tirsdag kveld.  

På forsiden nå