På bildet overfor pågripes tyskeren i 20-årene som er siktet for ett drap og knivangrep på en ung kvinne i Tyskland.

Det skjer på Fv 714 i Åstfjorden i Snillfjord, og Frank Robert Bjørk fra Hitra er øyenvitne til den væpnede aksjonen.

Bjørk hadde vært på Orkanger for å hente dyrefor, og hadde en passasjer med seg da han på veien tilbake til Hitra ble innhentet av politibiler med blålys.

Førstemann på stedet

Like før krysset der en vei tar av til Tannvikvågen, har politibilene blokkert hele veibanen. Bjørk er førstemann som kommer til stedet, og uten at han aner hva aksjonen går ut på, ser han polifolkene hoppe ut av bilene og politihunder som bjeffer.

-  Det gikk veldig fort for seg, og det var som hentet ut av en film, forteller Frank Robert Bjørk (40).

Han så at de overrasket en person i veikanten. Vedkommende hadde bar overkropp, og var iført noe som Bjørk mener så ut som ei militærbukse. Han hadde også sekk og sovepose.

-  Han rakte hendene i været med en gang. Jeg opplevde at han overga seg uten å motstand. Han ble lagt i bakken, og politiet tok av ham buksene mens de ransaket vedkommende, forteller 40-åringen.

- Dramatisk

Bjørk fikk signal fra politiet om å holde seg inne i bilen mens aksjonen pågikk.

- Selv om det ikke ble løsnet skudd, og mannen overga seg uten motstand, opplevde vi opptrinnet som dramatisk. Etter at vi ble klar over at det er en sannsynlig drapsmann dette dreide seg om, er vi glad for at det ble en kontrollert og rask pågripelse. Vi vil rose politiet for at de også ivaretok vår sikkerhet på stedet under aksjonen, sier Frank Robert Bjørk.

Han sier at han har gjort seg opp noen tanker om hva som kunne skjedd, og at det lett kunne oppstått en farlig situasjon.

- Noen timer med dårlig nattesøvn er det blitt. Jeg er en person som ofte stopper for å spørre om jeg kan hjelpe folk som går langs veien. Det hadde sannsynligvis skjedd i dette tilfellet. I ettertid har jeg tenkt tanken på hva som kunne skjedd om han var bevæpnet og at vi kunne havnet i en gisselsituasjon. Det kunne fått fatale konsekvenser, sier Frank Robert Bjørk.

Frank Robert Bjørk er glad for at politiet gjennomførte en rask og effektiv pågripelse. – Vår sikkerhet ble ivaretatt, sier han.