Det er avisa Opp som skriver dette. Den 248 kvadratmeter store hytta på Stenan like ved Vangslia, vest for Oppdal sentrum, har i så fall satt ny prisrekord på fritidseiendommer i den største hyttekommunen nord for Dovrefjell.

Den forrige rekorden var på 10,5 millioner kroner som oppdalingen Odd Sørli betalte for sin hytte i Stølen. Den tidligere landslagsalpinisten og nå partyfikseren kjøpte hytten av Røkke-arkitekt Finn Sandmæl i 2009.

Fritidseiendommen Gåsø har kjøpt ligger like ved hytta han og familien har hatt siden begynnelsen av 2000-tallet.

- Vi er godt kjent i Vangslia og har siktet oss inn etter en større hytte en stund. Beliggenheten er meget bra, sier Gåsø til Opp. Fritidseiendommen kommer han til å overta i den nærmeste fremtid. Han vil ikke uttale seg om hvor mye han måtte bla opp for hytta, som ble solgt utenfor markedet.

Gåsø er største aksjonær og styreleder i oppdrettsselskapet Norway Royal Salmon (NRS) som i fjor hadde inntekter på 3,2 milliarder kroner, en økning fra 2,6 milliarder kroner i 2014. Selv sto han oppført med en formue på 90 millioner kroner i 2014.

Ski-in/ski-out: Den nye hytta til Helge Gåsø og familien ligger fint til og bare et steinkast unna alpinbakken i Vangslia. Foto: Ludvig Killingberg