Banket opp voldtektssiktet - dømt til tre års fengsel

Mannen i 30-årene banket opp mannen som skal ha forsøkt å voldta hans kjæreste i Oppdal i fjor sommer. Nå er mannen som slo dømt til tre års fengsel.

Saken oppdateres.

I tillegg må han betale 200.000 i oppreisning. 30-åringen har overfor sin advokat, Christian Wiig, meddelt at han tok betenkningstid da dommen ble forkynt.

– Men han vil innen fristen anke over skyld, straff og erstatning. Dette selv om dommen ble ett år lavere enn påstått av aktor og 300.000 lavere i oppreisning enn påstått av bistandsadvokaten, skriver Wiig i en e-post til Adresseavisen. Wiig krevde full frifinnelse av mannen i retten.

Retten reduserte for øvrig oppreisningserstatningen med 1/3 på grunn av skadelidtes forhold.

– Han er nesten ihjelslått

Den tiltalte har erkjent å ha slått mannen mye i hoderegionen og kroppen, både med hender og med et kosteskaft. Men i retten nektet han straffskyld. Årsaken kom fram også i nødsamtalen mannen ga til politiet klokken 08.20 den 28. august i fjor: – Han holdt på å voldta kjæresten min. Derfor slo jeg han. Han har blod i hele ansiktet. Han er nesten ihjelslått. Kjæresten min ligger inne og skriker, for hun har blitt voldtatt, sa den tiltalte i nødsamtalen med politiet.

Mannen i 30-årene våknet av rop og hyl i sitt eget hjem etter et svært fuktig lag.

– Jeg ser hva som skjer. Enten så holder han på å voldta henne - eller så forsøker han. Jeg ser ansiktet hennes. Jeg ser hvor redd hun er. Jeg blir redd selv. Jeg blir sint. Hele spekteret. Jeg tar tak i ham og river han ut av senga. Jeg slår ham. Og drar ham ut i gangen. Jeg prøver å få ham ut, men jeg blir ikke kvitt ham. Jeg vet ikke om han forsøker å angripe meg eller komme seg inn igjen, og jeg hiver ham mot ytterdøra, forklarte den tiltalte. Han hadde en times tid etter hendelsen 2,46 i promille.

– Det var et brutalt syn som møtte meg da jeg kom på soverommet. Jeg har tenkt mye på det som skjer det som skjedde etterpå. Det gikk hardt for seg, medga 30-åringen i retten.

– DNA-spor på fingrene

Den fornærmede 60-åringen kjente ikke igjen mannen som skadet ham alvorlig da de møttes i retten. Voldtektsanklagen mot mannen ble styrket i retten, ettersom krimteknikere bekreftet at de har funnet DNA-spor fra tiltaltes kjæreste på fingrene på begge hendene på fornærmede.

– Jeg har ikke fortalt ham at det ligger et voldtektsforsøk som bakenforliggende årsak til at han er her i dag, forklarte et av vitnene, som brakte med seg fornærmede til retten.

Mannen i 60-årene er ikke formelt avhørt av politiet på grunn av sin helsetilstand. Han husker ikke noe av det som skjedde den 28. august 2014. Statsadvokaten avventer eventuell tiltale på grunn av siktedes helsetilstand. Saken kan også bli henlagt på grunn av at mannen i 60-årene ikke er i stand til å forklare seg. Mannen bor i dag ved et heldøgns botilbud i Sør-Trøndelag.

Kvinnen som enten ble voldtatt eller forsøkt voldtatt av mannen i 60-årene, vil trolig rette et oppreisningssøksmål mot fornærmede.

Juryen i Sør-Trøndelag tingrett dømte en mann som banket opp en mann som angivelig forsøkte å voldta, tre års fengsel. 

Juryen i Sør-Trøndelag tingrett dømte en mann som banket opp en mann som angivelig forsøkte å voldta, tre års fengsel. 

Christian Wiig (til høyre) forsvarte 30-åringen i retten nylig. I bakgrunnen aktor Per Morten Schjetne. 

Christian Wiig (til høyre) forsvarte 30-åringen i retten nylig. I bakgrunnen aktor Per Morten Schjetne. 

På forsiden nå