- Når vi banker av i dag er vi i Trøndelag

Her settes det siste fylkestinget i Sør-Trøndelag.

Her banker fylkesvaraordfører Tore O. Sandvik (Ap) (midten) for å sette siste fylkesting i Sør-Trøndelag. Til h. fylkesrådman KNut Aspås, til h. fylkesvaraordfører Gunn Iversen Stokke (Sp).  Foto: Frank Cadamarteri

Saken oppdateres.

- Jeg føler egentlig at vi gjorde oss ferdig med dette på Røros (i juni., journ. Anm), sa fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap), da han åpnet fylkestinget.

LES OGSÅ: Game og Throndelag

Flere synes likevel det er rart at det er siste fylkestingsmøte i Sør-Trøndelag. En av dem er Aps fungerende gruppeleder, Per Olav Skurdal Hopsø.

 

- Det er litt vemodig og trist, men når vi banker av i dag er vi Trøndelag. Jeg tror mange av oss mentalt har vært i Trøndelag fylke lenge, sier Hopsø.


- Gleder meg til å komme videre

Høyres Siri Holm-Lønseth er også klar for å gå videre.

- Vi har gått og ventet lenge på dette. Jeg har sittet seks år i fylkestinget i Sør-Trøndelag, så det er litt vemodig, men det er greit å bli ferdige og komme i gang med nye Trøndelag, sier Holm Lønseth.

Etter seks år i fylkestinget i Sør-Trøndelag synes Siri Holm Lønseth det er litt rart å være med på siste fylkesting.  Foto: Frank Cadamarteri

 

Elisabeth Paulsen fra Venstre sier hun lenge har vært klar for å komme videre.

LES KRONIKKEN: Digitale gevinster av kommunereformen

- Jeg gleder meg til vi kommer i gang med et felles Trøndelag, sier hun.

 

Advarer mot ubalanse

Pensjonistpartiets Svein Otto Nilsen har en litt annen tilnærming.

Pensjonistpartiets Svein Otto Nilsen sier det blir viktig å passe på balansen mellom Nord- og Sør-Trøndelag i fremtiden, når begge blir del av Trøndelag fylke.  Foto: Frank Cadamarteri

 

- Jeg er av den oppfatning at fylkeskommunen burde legges ned, men jeg har forsont meg med at det ikke er tema nå. Men det er riktig det som skjer nå sånn ståa er. På sikt er jeg mest bekymret for hvordan situasjonen for Nord-Trøndelag blir, da tenker jeg på balansen i forhold til sørdelen av fylket, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Vil kjempe for Steinkjers rolle i nye Trøndelag

På forsiden nå