Trondheim Torg snur og åpner dørene for Sorgenfri-selgerne

Selgere av gatemagasinet Sorgenfri får likevel lov til å stå inne på kjøpesenteret i førjulstiden.

FÅR KOMME INN: Sorgenfris selgere får likevel stå innendørs på Trondheim Torg før jul.  Foto: Martin Andersen

Saken oppdateres.

Adresseavisen fortalte onsdag om Sorgenfri-selgeren Ole Jakob Grytbakk som var henvist til å stå utenfor kjøpesenteret Trondheim Torg.

Kjøpesenteret mente nemlig at det ikke var plass til Sorgenfris selgere inne på senteret i førjulstiden, fordi det var satt opp et salgsbord for spekemat på stedet der selgeren vanligvis står.

LES OGSÅ: Trondheim Torg kaster ut Sorgenfri-Ole Jakob i førjulstiden

- Velkommen til å stå inne

Onsdag snur imidlertid Trondheim Torg.

- Fra i dag er Sorgenfri-selgeren velkommen til å stå inne på senteret. Vi går bort ifra løsning med Sorgenfri-salg rett utenfor døren fordi det har kommet frem i avisen at Sorgenfri var misfornøyde med denne, sier senterleder ved kjøpesenteret, Jomar Asbøll.

Han er ikke fornøyd med måten Sorgenfri har håndtert spørsmålet på. Han sier Trondheim Torg og Sorgenfri hadde et møte i november der det ble informert om løsningen med utendørs Sorgenfri-salg.

- Vi fikk da ingen tilbakemeldinger på at Sorgenfri var misfornøyde med dette, eller at denne løsningen ikke var OK. Nå kommer det frem i Adresseavisen at Sorgenfri ikke er fornøyd. Jeg er skuffet over at Sorgenfri ikke har ringt og snakket med meg direkte om dette, sier Asbøll.

Nå skal Sorgenfris selger få stå rett innafor inngangen, slik at det er plass til både salg av spekemat og salg av Sorgenfri, ifølge Asbøll.

- Vi er løsningsorienterte, og ikke problemorienterte, understreker han.

LES OGSÅ: Feiret ti år med Sorgenfri

- Vi er kjempeglade

Daglig leder i Sorgenfri, Erlend Paxal, sier de onsdag fikk beskjed fra kjøpesenteret om at deres selger igjen får stå inne på senteret.

- Det er vi kjempeglade for, og vi takker dem og alle de andre som lar oss være til stede for å selge Sorgenfri. Det er veldig viktig for oss, sier Paxal.

Han avviser at det var et møte mellom Sorgenfri og Trondheim Torg i november, men sier Sorgenfri fikk en telefon fra kjøpesenteret der det ble gitt beskjed om løsningen med utesalg.

- Vi har forholdt oss til beskjeden vi har fått fra Trondheim Torg om dette. Det er ikke jeg som har gått til avisa, men når Adresseavisen ringer og spør hva jeg synes, så svarer jeg på det, sier Paxal.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå