Kraftig vind rammer Midt-Norge

Det er ventet kraftige vindkast i Trøndelag fra søndag kveld.

Saken oppdateres.

- Vi forventer sørlig kraftig vind i Midt-Norge. Vi er bekymret for de kommende vindkastene, men vi vet foreløpig ikke hvor vinden vil slå ned, sier Marianne Andersen, vakthavende meterolog ved Meteorologisk institutt til Adresseavisen.

- Den kraftige vinden vil starte nord i Sogn og Fjordene, spre seg oppover til Møre og Romsdal og komme til Trøndelag natt til mandag, sier Andersen.

LES OGSÅ: Nedbørfritt i nærmere to uker

Vind som kjennes

I følge værvarslet vil vinden øke til sør og sørøst full storm utsatte steder i løpet av søndag kveld. Vindkastene kan komme opp i 35–40 meter i sekundet. Den sterkeste vinden vil vare til og med natt til tirsdag.

- Vil vi merke vinden også i Trondheim?

- Ja, mest sannsynlig blir det mye vind også i Trondheim. Det vil nok merkes best i fjellet og ved kysten, og så vil det slå ned lokalt, uten at vi ennå kan si med sikkerhet hvor. Men mye vind blir det, sier Andersen.

LES OGSÅ: 33 graders forskjell på Røros og Oppdal onsdag morgen

Kan bli ekstremvær

I følge NTB har Meteorologisk institutt kalt inn ekstra mannskap for å overvåke situasjonen ekstra nøye, ettersom uværet blir klassifisert som fase A, noe som betyr at det kan utvikle seg videre til fase B og dermed bli klassifisert som ekstremvær.

Vinden vil kunne spre seg til store deler av landet.

- Mandag vil vinden flytte seg til fjellområder i Sør-Norge. Deretter er det fare for å få tilsvarende situasjon i Nord-Norge på tirsdag. Vinden kan ta god tak i Norge i lang tid, sier Andersen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå