Helse- og omsorgsminister Bent Høie oppnevnte tirsdag nye styremedlemmer og styreledere for de regionale helseforetakene. Helse Midt-Norge, Helse Sør-Øst og Helse Vest fikk alle nye styreledere.

Det nye styret i Helse Midt-Norge består av styreleder Tina Steinsvik Sund, nestleder Paul Steinar Valle, Beate Skillingstad, Liv Stette, Bjørn Inge Gustafsson, Kristian Dahlberg Hauge og de ansattvalgte representantene Lindy Jarosch-von Schweder, Ivar Østrem og Anita Solberg. Styret er oppnevnt for to år.

Relevant kunnskap

Departementet har lagt vekt på at styrene skal ha relevant kompetanse ut fra de regionale helseforetakenes formål og utfordringer.

- Jeg vil takke styrelederne og styremedlemmene som nå går av for jobben de har gjort. Med de nye styremedlemmenes kompetanse og kvalifikasjoner er jeg trygg på at de vil videreføre det viktige arbeidet på en god måte, sier helse- og omsorgsministeren.

Fra finans til helse

Fire av medlemmene i styret er nye. Tina Steinsvik Sund har bakgrunn fra finans, forretningsutvikling og digitalisering. Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, industriell økonomi og ledelse, University of Arizona og har Master of Business Administration fra Insead i Frankrike.

Internasjonal erfaring

Hun startet sin yrkeskarriere hos Accenture og var involvert i prosjekter både i Norge og Storbritannia før hun gikk til amerikanske Intel Corporation Ltd. basert i London der hun arbeidet med ventureinvesteringer i Europa. I perioden 2006-2014 hadde hun sentrale oppgaver i konsernledelsen i SpareBank1 SMN før hun gikk til PayU Group i Nederland og fikk ansvar for global strategi og forretningsutvikling.

Sund har flere styreverv innen teknologi og finans både i Norge og inntil nylig i Sverige.

Bor i to land

Hun bor både i Trondheim og med familien i Nederland.  Sund er også medlem av et offentlig utvalg oppnevnt av regjeringen i 2017 for å se på næringslivets tilgang på kapital i Norge. Utvalget skal legge fram sin innstilling tidlig i 2018.

Hun tar over etter Ola Strand som har vært styreleder i Helse Midt-Norge i nærmere fire år.

– For Midt-Norges del ba Ola Strand om å få trekke seg, fordi han har fått en ny jobb som er så krevende at den ikke lar seg kombinere med å være styreleder. Da fant vi fram til en ny styreleder jeg mener har gode kvalifikasjoner, sier helseminister Bent Høie (H) til Trønder-Avisa.

Styreleder Ola Strand går av etter fire år i styret for Helse Midt-Norge.