En trailer som har sakset, ca. en kilometer nord for Snåsakroa, sperrer E6 i begge retninger.

Siste, klokken 22.00:

Ifølge operasjonsleder Solfrid Lægdheim er det satt opp skilt for omkjøring på sørsiden av Snåsavatnet. Det er også manuell dirigering av politi på stedet.

- Vi slipper gjennom biler puljevis fra begge retninger To tungbergere jobber for å få ryddet veien, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Trøndelag politidistrikt.

Kjørte i bergveggen

- Semitraileren har kjørt utfor veien og inn i bergveggen på høyre side, opplyser innsatsleder på ulykkesstedet, Vegard Jenshus Ravlo.

Førerhuset på semitraileren har fått store materielle skader i hendelsen.

Det pågikk redningsarbeid ved E6 nær Snåsakroa etter at en semitrailer kjørte utfor vegen mandag kveld. Foto: Leif Arne Holme

Fører er sendt til legesjekk.

Ifølge politiet dreier det seg om en norskregistrert semitrailer. Føreren kom seg ut av kjøretøyet ved egen hjelp, og fikk i først omgang tilsyn av helsepersonell på stedet.

- Han er tilsynelatende uskadd, men i denne situasjonen er det likevel viktig og riktig å ta en legesjekk, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim.

Sjåføren er tatt med til legesjekk i Steinkjer.

Svært glatt veibane

Politiet opplyser at det er svært glatt på stedet, og oppfordrer alle biister till å kjøre etter forholdene.

- Semitraileren lekket diesel i forbindelse med utforkjøringen, og brannvesenet gjorde tiltak mot dette, opplyser Lægdheim.

Det pågikk redningsarbeid ved E6 nær Snåsakroa etter at en semitrailer kjørte utfor vegen mandag kveld. Foto: Leif Arne Holme

Hendelsen førte til kilometerlange køer på begge sider av ulykkesstedet.

Omkjøringsmuligheter

- Vi må regne med at E6 vil være stengt en god stund framover, men omkjøring er mulig på sør-øst siden av Snåsavatnet, opplyser operasjonsleder.

Omkjøring skal være skiltet både i nord- og sørenden av Snåsavatnet.

Hun oppfordrer bilister til å være oppmerksom på generelt glatte veier og tildels vanskelige kjøreforhold nord i fylket.

Klokken 22.30 er det fortsatt uvisst hvor lang tid det vil ta å få ryddet veien, slik at den kan åpnes for normal trafikk.

Meldingen ble registrert klokken 19.34.

Da utforkjøringen ble kjent rykket alle nødetater ut til ulykkesstedet. Ambulanse og brannvesen var først framme, mens politipatruljen fra Steinkjer kom fram noe senere. To tungbergere ble også rekvirert, den ene fra Steinkjer og den andre fra Namsskogan.

Politiet har lagt ut dette bildet av saksingen på sin Twitter-konto mandag kveld. Foto: Politiet