Du har kanskje allerede vært innom yr.no eller andre nettsteder som melder om været og fått med deg at det blir både strålende sol og ganske varmt i uke 15. Og vi snakker om Trøndelag. Kun. Lenger sør og nord i landet er det ventet en både gråere og kaldere værtype.

Les også: Solforsker tror nordlyset i april kan ha en siste overraskelse på lur

Høytrykk over Trøndelag

- Det fine været dere har i vente skyldes et høytrykk som plasserer seg godt og trygt over Trøndelag fra og med mandag. Det blir fint vær med strålende sol, fralandsvind, og stigende temperaturer i hele Midt-Norge, sier Skattør, som er vakthavende meteorolog. Temperaturene vil på dagtid ligge på mellom elleve og 13 grader.

Og det betyr at våren får sin innmarsj i trøndelagsfylket denne uken. De fine værutsiktene vil garantert holde seg uken ut, ifølge meteorologen.

Følg VærTorsten på Twitter

Fint til og med helgen

- Det blir fint til og med helgen. Lenger frem i tid blir det for usikkert å si noe om nå, men varslene for denne uken er veldig sikre, sier Skattør og tilføyer at høytrykket nå befinner seg i Norskehavet, men vil trekke mer og mer østover utover uken.

- Høytrykket vil bli enda mer markant, og sola kommer til å varme stadig mer. Luftmassene vi har over Norge nå er langt varmere enn hva vi opplevde for bare noen uker siden. Det er vår, sier Skattør.

Les også: - Vi regner med skiføre i Bymarka til langt ut i mai

Slik blir været for uke 15 i hele Trøndelag: - Det fine været dere har i vente skyldes et høytrykk som plasserer seg godt og trygt over Trøndelag fra og med mandag, sier Hanne Beate Skattør, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt. Foto: Screenshot yr.no