Lederen i Trøndelag Ap gir seg i fylkespolitikken

Lederen i Trøndelag Arbeiderparti, Anne Marit Mevassvik (Ap), har varslet nominasjonskomiteen.

Trøndelags Ap's første leder, Anne Marit Mevassvik, vil ikke fortsette i politikken.  Foto: Adresseavisen, Christine Schefte

Saken oppdateres.

- Jeg har valgt å svare nominasjonskomiteen i Trøndelag Ap at jeg ikke ønsker en plass på fylkestingslista ved valget 2019, skriver Anne Marit Mevassvik (52) i en pressemelding til Adresseavisen tirsdag ettermiddag.

Fra januar 2018 har Mevassvik vært gruppeleder for Ap i Trøndelag fylkesting og medlem av fylkesutvalget, i tillegg til vervet som leder for Trøndelag Arbeiderparti.

Les også: Ottervik: - Flere ønsket meg inn i Ap-ledelsen nasjonalt

Samlet Trøndelag

Mevassvik har fått mye av æren for å ha samlet Trøndelag til ett fylke etter å ha tatt initiativ til det som fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag. Hun gikk inn i ledervervet for Trøndelag Ap da Karianne Tung trakk seg etter å ha fått jobb ved NTNU.

Nå sier Mevassvik at hun ikke ønsker å fortsette i politikken.

Les også: Vil holde nordtrønderne fornøyde – bytta ut Tore O. Sandvik med Anne Marit Mevassvik

- Nye utfordringer

- Det har vært givende, spennende og ikke minst utfordrende å ha politikk som jobb. Jeg har lært mye, truffet mange fantastiske mennesker og blitt veldig godt kjent i hele Trøndelag. Jeg er veldig takknemlig for å ha fått denne muligheten, skriver hun i pressemeldingen.

- Nå har jeg lyst på andre utfordringer. Jeg har fortsatt mange år igjen i arbeidslivet og ønsker nå å ha mulighet til å bruke kunnskapen min, mine erfaringer og tiden min på nye oppgaver.

Mevassvik har, når denne valgperioden er over, vært heltidspolitiker i fylket i 12 år. Før det, fra 1999, var hun kommunestyremedlem i Overhalla og varaordfører i kommunen fra 2003-2007 før hun gikk inn i fylkespolitikken.

Les bakgrunn: Vil gi Trond Giske maktposisjon i Trøndelag

Les også: Kamp om både sjel og makt i Arbeiderpartiet

På forsiden nå