Frank måtte løfte nyfødt elgkalv av veien

Elgkalven fulgte etter mora ut i veien. Der la den helt nye kalven seg ned og ble liggende.

Frank reddet nyfødt elgkalv. Video Benjamin Stølan

Saken oppdateres.

Frank Stølan forteller at han kom kjørende på fylkesvei 680 på vei fra Belsvika i Hemne til Trondheim. Noen kilometer før Kyrksæterøra  så han plutselig ei elgku i ferd med å gå ut i veien.

- Hun snudde seg, og jeg regna med at det kom noe etter henne, forteller Frank Stølan som satt i bilen sammen med sønnen sin på snart ti år.

Da kom kalven på ustø ben.

LES OGSÅ: Så elgen i øynene

Her ligger elgkalven midt i veien.   Foto: Benjamin Stølan (9 1/2 år)

 

- La seg rett ned på veien

- Han la seg rett ned på veien med beina i kors - som Bambi på isen, fortsetter Stølan. Han var usikker på om kalven hadde gjort seg noe, men fant fort ut at elgkalven var helt nyfødt på helt ferske føtter som han kanskje ikke hadde stått på før.

- Sammen med en annen bilist fikk jeg løftet han ut i veikanten mens vi holdt øye med mora. Hun var da litt nedi skogen. Dersom hun kom tilbake, var det bare å springe.

Etter å ha lagt kalven i veikanten og sett etter at alt var i orden og at kalven kom seg på føttene, gikk de tilbake til bilen. Men da var kalven enda en gang på vei ut i veien.

Her kommer elgkalven gående ut i veien foran bilen.   Foto: Benjamin Stølan (9 1/2 år)

Nyfødt og valpemyk

- Mens en annen bilist fulgte med elgkua, bar jeg kalven litt inn i skogen der jeg håper mora fant ham. Han var sikkert nettopp født og hadde nok nettopp tørka opp. Kalven var helt valpemyk i pelsen, og det var godt å ta på ham, forteller Frank Stølan som aldri før har tatt verken i en voksen elg eller en elgkalv.

- Jeg var ikke redd, men det var spennende å komme så nær på. Og så var jeg skeptisk til om mora skulle komme tilbake. Men jeg var mest bekymra for om han var skadet. Nå er jeg glad for at kalven berga.

Frank Stølan understreker at han vet at han ikke skal røre ville dyr.

- Men her tenkte jeg at det viktigste var å få kalven bort fra veien. Så håper jeg at mora godtar han selv om han lukter menneske.

Bitteliten og nyfødt kalv sammen med sine redningsmenn.   Foto: Benjamin Stølan (9 1/2 år)

På forsiden nå