- Vi mottok melding klokka 12.29, om at en personbil med to personer har kjørt ut av veien og i en bergvegg på E6 ved Kongsvold på Dovrefjell, ca tre mil fra Oppdal. Begge personene kom seg ut av bilen ved egen hjelp.

- De to, en mann og en dame i 60-årene, er hjemmehørende i Sogn og Fjordane. Kvinnen i passasjersetet har klaget over smerter i ryggen. Begge er tatt med i ambulanse til St. Olavs hospital og traumemottaket for grundigere sjekk, sier operasjonsleder Hans Christian Jannisson ved Trøndelag politidistrikt.

To til sykehus

Det er 80-sone forbi Kongsvold, og ifølge  operasjonsleder er begge airbagene utløst. Bilen beskrives som totalvrak.

- Det har gått tilsynelatende bra med de to i bilen, men det har vært en kraftig smell. Trolig har usikret last i bilen truffet ryggen på passasjersetet og påført passasjeren smerter, sier operasjonsleder.

- De to har kjørt i en nyere bil, og det har bidratt til at dette gikk bra. Det gjenstår fortsatt vitneavhør, men sjåføren har forklart at han har havnet utenfor veien og deretter i bergveggen. Patruljen har vurdert spor og linjer på ulykkesstedet, og sier at dette kunne ha endt riktig ille. Og - hendelsen viser samtidig hvor viktig det er å sikre gjenstander og last som ligger inne i bilen, sier operasjonsleder.

Et felt stengt

Klokka 14.30 er E6 fortsatt stengt i ett felt forbi ulykkesstedet.

- Vi slipper trafikk forbi i det andre feltet, og trafikken flyter fint. Bilberging er rekvierert, og så snart patruljen er ferdig og bilen fjernet blir veien åpnet for trafikk igjen, sier operasjonsleder.