Mevassvik har takket ja til jobben som direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, og fredag informerte hun styret i Arbeiderpartiets fylkeslag om at hun ønsker å fratre som leder, skriver Trønder-Avisa.

Hopsø konstitueres derfor i rollen fra 1. juli, mens det skal velges en ny leder på fylkesårsmøtet i månedsskiftet februar-mars neste år.

- Det handler om rolleblanding. At jeg blir så tett kobla til et politisk parti som jeg blir som leder i Ap, er ikke heldig hverken for SNK, partiet eller for meg selv i den rollen jeg skal ha. Derfor har jeg bedt styret om å kunne fratre, noe jeg har fått aksept for, sier Mevassvik til Trønder-Avisa.

Hun varslet i midten av mai at hun ga seg i fylkespolitikken, og at hun ikke ønsket å stå på fylkestingslista ved valget i 2019.

Mevassvik har fått mye av æren for å ha samlet Trøndelag til ett fylke etter å ha tatt initiativ til det som fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag. Hun gikk inn i ledervervet for Trøndelag Ap da Karianne Tung trakk seg etter å ha fått jobb ved NTNU.

32-åringen Hopsø fra Melhus sier at man som nestleder må være forberedt på å ta seg oppgaver, også når en leder fratrer.

- Den oppgaven må jeg jo innrømme at jeg ikke var helt forberedt på. Men jeg er klar og nå blir det viktig at jeg og resten av styret sørger for at det gode arbeide som er i gang fortsetter, og at vi når de målene vi har satt oss, skriver Hopsø i en SMS til Trønder-Avisa.