- Det er noen som har observert at en hytte i Austra Sonvatna brenner i et område uten vei. Vi har slått alarm sammen med brannvesenet, og brannvesenet vil bli flydd inn med helikopter for å slukke brannen, sier Stig Roger Olsen, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt i 21.30-tiden lørdag.

Fryktet spredning

Hytta, som skal være nedbrent, ligger i et veiløst område og brannvesen og politi måtte bruke helikopter, firhjulinger og sekshjuling for å komme frem og slukke brannen.

Det var en periode frykt for at brannen skulle spre seg i vegetasjonen rundt, men klokken 23.40 sier politiet at det nå ikke ser ut til å være større fare for spredning.

- Det har tatt fyr i noe lyng og kratt rundt hytta, men brannvesenet melder til oss at det ikke skal være fare for større spredning eller skogbrann som følge av dette, sier operasjonsleder Anlaug Oseid ved Trøndelag poltidistrikt.

Tre personer anholdt

Da Adresseavisen snakket med politiet i 23.40-tiden lørdag kveld, hadde operasjonssentralen nettopp fått beskjed om at tre personer var blitt anholdt av politi på stedet.

- Det er personer som befant seg i nærheten av brannen, sier Oseid.

- Betyr det at dere mistenker at brannen kan være påsatt?

- Vi holder muligheten for det åpen, sier operasjonslederen.

Gjort avhør av de tre pågrepne

Søndag morgen klokka 06.10 opplyser operasjonsleder Anlaug Oseid at det ikke ble gjort mer på stedet i natt.

- På grunn av HMS-siden ved det hele, hadde overbefalet bestemt at ikke mer skulle gjøres mer på stedet der i natt. Det ville tatt veldig lang tid å komme seg inn dit, og med pøsregnet tror vi dette ordnet seg selv, sier operasjonsleder Oseid.

Brannvesenet skal ha hatt en person som holdt oppsyn med området. Og mannskap vil trolig ta seg inn i området igjen når det blir lyst. De tre personene som ble pågrepet, skal nå være avhørt.

- Der vil etterforskningen vise hva som skjer videre, opplyser operasjonsleder Oseid.