Solberg besøkte Trident Juncture i Røros

Statsminister Erna Solberg (H) besøkte NATO-øvelsen Trident Juncture på Røros og Rena lørdag formiddag.

Statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen besøker militærøvelsen Trident Juncture på Røros lørdag. Det er den største NATO-øvelsen i Norge siden den kalde krigens opphør, og NATO oppgir at øvelsen samler rundt 50 000 deltakere, 250 luftfartøyer, 65 skip og 10 000 landkjøretøyer fra 31 nasjoner.   Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Rundt 50.000 soldater fra 31 nasjoner deltar i NATOs største militærøvelse siden 2002, som avholdes i Norge fra 25. oktober til 7. november. I tillegg samler øvelsen 250 luftfartøyer, 65 skip og 10.000 landkjøretøyer.

LES OGSÅ: Forsvaret ber folk holde seg unna Nato styrkedemonstrasjon

Lørdag formiddag møtte statsministeren og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) NATO-admiral James Foggo, som er øverste sjef for Trident Juncture. Etterfulgt av besøk til Brigade Nord og Panserbataljonen i Røros-området.

På programmet sto også et møte med den multinasjonale styrken på Rena, bestående av soldater fra hovedsakelig Tyskland, Norge og Nederland.

LES OGSÅ: I Rennebu har Nato-soldatene startet krigen mot gjørma

Russland protesterte

NATO-øvelsen er den største som har vært i Norge siden den kalde krigens opphør. Formålet med militærøvelsen er å trene på kollektivt forsvar og flytting av store militære styrker under vanskelige værforhold.

Russlands ambassade i Norge har protestert mot NATO-øvelsen og mener den er av antirussisk karakter. Ambassaden viser til at deltakerne under øvelsen skal forberede seg på å trene under klimatiske forhold som ligner svært på Russlands klima.

LES OGSÅ: Politiet hadde en klar beskjed til Forsvaret dagen etter stor ulykke på fylkesvei i Tydal

Ifølge ambassaden har Russlands bekymring ikke blitt mindre etter at de har fått informasjon om at antall deltakende militære i siste øyeblikk har økt til 50.000 og at et atomdrevet hangarskip fra USA har blitt en del av øvelsen.

På forsiden nå