Mann bekreftet omkommet etter brann i Steinkjer

En mann i 50-årene er bekreftet omkommet etter at det oppsto brann i en bygning i Steinkjer. En kvinne er alvorlig skadd.

Brannvesenet slet med å få kontroll på brannen.   Foto: leif arne holme

Saken oppdateres.

Politiet bekrefter at en mann i 50-årene er omkommet etter en brann i en bygård i Steinkjer. Det var brannvesenets egne mannskap som oppdaget brannen klokka 16.38 onsdag ettermiddag.

- Det var to personer i leiligheten som brant. Den ene er bekreftet omkommet, og den andre er sendt til sykehus, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Trøndelag politidistrikt.

En kvinne i 60-årene er alvorlig skadd, ifølge en pressemelding fra Sykehuset Levanger som ble publisert i 21-tida.

Det er registrert fem beboere på bygården.   Foto: leif arne holme

Pårørende til mannen som omkom er varslet, og det er besluttet obduksjon av omkomne.

Sendt til sykehus

- Det var røykdykkere som gikk inn i leiligheten og fant to personer. De fikk begge ut av leiligheten, men den ene var livløs, sier Handegard. Det skulle vise seg at livet ikke sto til å redde.

Brannen spredde seg etter hvert til taket og slukningsarbeidet ble vanskeligere. Bygården består av en restaurant i første etasje og tre leiligheter i andreetasjen.

Innsatsleder Per Henrik Bykvist forteller at kvinnen ble sendt til Sykehuset Levanger etter å ha pustet inn røyk. Hun befant seg i samme leilighet som mannen som omkom.

- Hun var ved bevissthet da hun kom ut av boligen, sier han.

Innsatsleder Per Henrik Bykvist forteller at en kvinne er sendt til Sykehuset Levanger.   Foto: leif arne holme

 

Flere beboere i bygården

Bykvist sier at det er en utfordrende brann å slukke fordi taket er vanskelig.

Onsdag kveld ble det også sendt krimteknikere til stedet, men de kan ikke bevege seg inn i bygget før det er forsvarlig.

Det var i 2. etasje av bygården at brannen oppsto. Det var flere beboere som ble evakuert i nærliggende leiligheter.

Må finnet annet sted å sove

Etter hvert måtte brannvesenet i Steinkjer få bistand fra sine kolleger i Levanger for å slukke den tidkrevende brannen.

Operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Trøndelag politidistrikt understreker at det er minst fire personer som må finne annet sted å sove for natta. Dette er personer som bor i samme etasje, men ikke i samme leilighet hvor brannen brøt ut.

Like før klokka 21.00 meldte brannvesenet at de må jobbe lenge for å få kontroll på brannen i takkonstruksjonen. Halvannen time senere opplyser politiet at brannvesenet begynner å få kontroll på flammene, men at brannen trolig vil fortsette utover natten.

Vanskelig slukkearbeid

110-operatør Jon-Eirik Seierstad opplyser klokka 05.35 til Adresseavisen at brannvesenet er ferdig med slukkingen på stedet.

- Det har vært en vanskelig slukking som har pågått gjennom hele natten. Det er et gammelt bygg med mange hulrom, der det er vanskelig å komme til. Brannvesenet har revet tak og vegger der det har vært nødvendig å komme til, sier Seierstad.

Brannvesenet er fortsatt på stedet og holder området under oppsyn - i påvente av videre etterforskning.

Like før klokka fem torsdag morgen, skal slukkearbeidet ikke ha vært avsluttet ennå. Og operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt, svarte da slik på når arbeidet vil fortsette på stedet:

– Jeg har ikke fått noen flere opplysninger enn at de fortsatt jobber på stedet. Det er derfor ikke aktuelt med noen tiltak fra oss før utpå dagen.

På forsiden nå