Semitrailer sto på tvers av E14 i Stjørdal

Totalt seks trailere sto fast ved Sona.

Slik ser området i Sona der flere semitrailere nå står fast, ut fra lufta.  Foto: Erling Skjervold

Saken oppdateres.

Trafikk østgående mot Sverige får nå kjøre forbi stedet hvor det har vært sperret, skriver politiet på Twitter klokka 14.16.

Tidligere på dagen ble det meldt at det var seks trailere som sto fast på E14 ved Sona. Ett av kjøretøyene sto på tvers av veien i en 60-sone.

LES MER: - Det er helt ekstremt. Du kunne speile deg i veien

Vurderte stenging

- Vi har rekvirert en tungberger-bil fra Stjørdal. Det er snakk om 5-6 tunge kjøretøy som har problemer mellom Stjørdal og Meråker, sa operasjonsleder Bjørn Handegard ved politiets operasjonssentral i Trøndelag.

Den ankom stedet klokka 12.45.

- Nå må vi vurdere om vi skal stenge E14 for tunge kjøretøy fullstendig. I alle fall inntil man har fått strødd skikkelig. Patruljen og Vegtrafikksentralen snakker sammen for å vurdere dette, sa Handegard klokka 13.15.

Det glatte føret på E14 skaper trøbbel for flere trailere onsdag.  Foto: Erling Skjervold

- Glatt på stedet

Adresseavisens reporter på stedet, Erling Skjervold, fortalte at trailerne sto i Oladalen mellom Sona og Flora.

- Det er speilblankt og glatt på veien, sa han.

Skjervold fortalte om mye kø på stedet. Flere av de andre trailerne måtte bremse kraftig på grunn av køen og hadde sklidd ut av veibanen og truffet autovernet på stedet.

- En patrulje fra oss er på vei til stedet. Traileren står slik at det er trafikken hindres delvis, og vi vil nå foreta manuell dirigering av trafikken forbi stedet. Det er svært glatt i området og vi har også varslet entreprenør om mer strøing. Totalt er det seks trailere som har stoppet, og det skal være lange køer på begge sider av traileren som står på tvers, sa lensmann Kjetil Ravlo ved Stjørdal lensmannskontor til bladet.no.

Det har ikke oppstått personskade i forbindelse med hendelsen. Det er heller ikke snakk om større skader på bilene som er involvert i problemene.

Her er det en utenlandsk semitrailer som har problemer.  Foto: Erling Skjervold

- Strøbil i køen

Klokka 12.15 beskrev Skjervold hvordan trafikkproblemene hadde løst seg opp noe ved at noen har kommet forbi.

- Det var ikke strødd her. Det sto en strøbil i køen bak bilen som sto på tvers av veien. Det var en personbil med tilhenger med strøsand som kom fram først og fikk strødd på stedet, sa Skjervold.

Det har også kommet meldinger om at det er semitrailere og tankbil som har fått problemer lenger øst på E14, nærmere bestemt i Flora.

Det er også to vogntog som fikk trøbbel på E6 i Grong. De driver og legger på kjetting, opplyser Handegard.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå