To nordmenn mistenkt for voldtekt i Åre i Sverige

To norske menn er mistenkt for å ha voldtatt en norsk kvinne i Åre i Sverige.

Saken oppdateres.

Kvinnen har anmeldt en voldtekt som skal ha skjedd innendørs i Åre lørdag. Hun er også norsk. De to mennene ble pågrepet av svensk politi, skriver Trønder-Avisa.

– Alle involverte er nordmenn, sier jourhavende etterforskningsleder for politiet i Østersund, Ewa Posner-Storm til avisen.

Posner-Storm sier til Adresseavisen at det er er unge mennesker som er involvert i hendelsen, men ønsker ikke å kommentere nøyaktig alder.

Russetreff

Posner-Storm sier at hendelsen kan knyttes til et stort arrangement for norsk russ i Åre denne helgen, men kan ikke si om de er deltakere på arrangementet. Hun sier at hendelsen ble anmeldt på lørdag.

Etter politiavhør søndag ble begge mennene løslatt, men de er fortsatt mistenkt, opplyser politiet. Posner-Storm sier til Adresseavisen at etterforskningen fortsatt pågår.

Ifølge en pressemelding fra politiet i Sverige skal voldtekten ha skjedd innendørs. De to pågrepne mennene skulle avhøres søndag når de ble edrue, ifølge pressemeldingen fra det svenske politiet.

Adresseavisen har også vært i kontakt med Felles Straffesaksinntak ved Trøndelag politidistrikt. Der er de ikke kjent med pågripelsen og voldtektsetterforskningen.

Henviser til politiet

Adresseavisen har vært i kontakt med daglig leder Jan Arild Langlie i selskapet Tema Tur AS, som sto bak arrangementet Russens skitur i Åre for trøndersk russ denne helgen.

Langlie ønsker ikke å kommentere hendelsen, og henviser til svensk politi.

På forsiden nå