Mye lyn og torden over Trøndelag i morgentimene:

- Et lysshow uten side-stykke i snødrivet

Lynekspert forteller at det kom 54 smell i Trøndelag i løpet av tolv timer.

Kartet er laget klokka 06.59 mandag morgen. Det viser tolv timer tilbake i tid. De gule symbolene viser lyn den siste timen. Rød viser to timer før kartutsnittet. Blå viser tre timer, mens de grå er de eldste lynene (6 til 12 timer). De firkantede symbolene er positive nedslag til bakken, de runde er negative nedslag til bakken. De trekantede symbolene er sky-lyn og der spissen i trekanten peker opp er det et positivt sky-lyn og der spissen i trekanten peker ned er det snakk om negativ sky-lyn.   Foto: skjermbilde fra frank dahlslett

- Har vært stor aktivitet med torden og lyn store deler av natten. Et lysshow uten sidestykke i snødrivet, skriver en leser som kaller seg Ørlæning, til Adressa.no sitt livestudio