Funnet omkommet etter jordskredet i Orkdal

Lørdag kveld meldte politiet at en person ble funnet død.

Slik ser det ut på stedet like før klokka 09.00 søndag morgen. Arbeidet med å rive huset som ble tatt av skred i Råbygda, er fullført.   Foto: CHRISTINE SCHEFTE

Saken oppdateres.

- Det er forferdelig tragisk. Tankene går til de pårørende. Det er en tragisk ulykke, sa fungerende ordfører Jørgen Indergård i Orkdal til Adresseavisen lørdag kveld.

Et jordskred gikk i Råbygda, tre kilometer vest for Orkanger, lørdag ettermiddag. Huset ble revet bit for bit i søket etter en savnet person som var i sokkelen da det raste.

Klokken 22.15 meldte politiet:

- Jeg kan bekrefte at savnede er funnet, og en lege har bekreftet at vedkommende er omkommet. Pårørende er varslet, opplyste operasjonsleder Kamilla Engen i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Etterforskningen av ulykken ble med vakthold natt til søndag. Søndag morgen har tekniske undersøkelser på stedet blitt iverksatt av politiet.

Satte inn kriseteam

Kriseteamet i Orkdal var lørdag på stedet og tok hånd om pårørende.

Fungerende ordfører Jørgen Indergårds tanker går til de pårørende.  Foto: privat/geir tønset

 

To personer

Det var to personer som var inne i huset da jordraset traff huset.

- Den ene personen klarte å komme seg ut og fikk varslet om jordraset, fortalte Engen ved Trøndelag politikammer tidligere på kvelden.

Huset var skjøvet litt utenfor grunnmuren, og sokkelen var delvis begravd av jordmasser, ifølge innsatslederen på stedet.

- Det er tunge jordmasser som skal flyttes. Man må hele tiden tenke på egen sikkerhet, slik at vi ikke får huset over egne folk som søker. Vi må ta høyde for at huset kan kollapse, sa han til Adresseavisen tidligere på kvelden.

Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


Seaking redningshelikopter, Norsk luftambulanse, gravemaskin og bulldoser var på stedet da Adresseavisens reportere var der.

- Det er utfordrende og omfattende arbeid, sa Engen.

Skredet er 60-70 meter langt og 30 meter bredt. Politiet fikk melding om jordraset klokka 15.29 lørdag ettermiddag.

Ved 19-tiden ble det fremdeles arbeidet med å rive huset som ble tatt av skred i Råbygda. Senere på kvelden bekreftet politiet av den savnede er funnet omkommet. 
        
            (Foto: KIM NYGÅRD)

Ved 19-tiden ble det fremdeles arbeidet med å rive huset som ble tatt av skred i Råbygda. Senere på kvelden bekreftet politiet av den savnede er funnet omkommet.  Foto: KIM NYGÅRD

På forsiden nå