Skiløper som satt fast i fjellet ble fraktet ned med helikopter

Kvinnen i trettiårene satt bom fast i fjellet ved Vanvikan og måtte graves ut av snøen av redningsmannskapene.

Saken oppdateres.

Kvinnen ble fraktet ned til ambulanse i Vanvikan for nærmere sjekk. Hun er tilsynelatende uskadd, opplyste operasjonsleder Ole Petter Hollingen ved politiets operasjonssentral i Trøndelag lørdag kveld.

- Hun hadde falt under et vindfall og satt bom fast. Hun måtte graves ut, slik vi har forstått det, opplyste Hollingen.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no


Fraktet ned med helikopter

Uhellet skjedde i området mellom Østerheiea og Grønnliklumpen, i Vanvikan, ifølge politiet. Det er svært bratt og ulendt terreng på stedet

Klokken 19.15 kom redningsmannskaper på bakken fram til kvinnen i 30-årene. Etterhvert kom også et Seaking-redningshelikopter fra 330-skvadron til stedet og fikk fraktet kvinnen ned.

- De vil nå få henne løs og sørge for at hun blir fraktet ned fra fjellet, sa Hollingen til Adresseavisen da redningsmannskapene var framme ved kvinnen.

Politiet kjente da ikke til om kvinnen var skadet eller om hun bare satt fast på stedet.

Berget med helikopter

Hollingen regnet med at kvinnen skulle fraktes ned med helikopter.

- Det er så bratt at det ikke kan lande på stedet. Hun må nok vinsjes opp, men dette kan de, så det bekymrer meg ikke, sa han.

- Kan mørket skape problemer for bergingen?

- Nei, det tror jeg ikke, sa han.

Trøndelag politidistrikt meldte først om ulykken på Twitter like over klokka 18.00. Det var da gått en halvtime etter at de hadde fått meldingen om at kvinnen satt fast i ulendt terreng. Operasjonslederen forteller at de jevnlig var i kontakt med kvinnen.

- Hun har ramlet og satt seg fast. Vi er jevnlig i kontakt med henne, har en posisjon for hvor hun er som vi tror er riktig, sa Hollingen da.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå