Mistenker at brann i barnehage er påsatt

Politiet fryktet at hele Brannåsen barnehage i Klæbu skulle brenne ned.

En bod ved barnehagen brant natt til tirsdag.  Foto: Adressa.no-tipser

Saken oppdateres.

Hele barnehagen vil holde stengt tirsdag på grunn av brann- og røykskader, opplyser enhetsleder Mona Kokkaas til Adresseavisen tirsdag morgen.

00.34 natt til tirsdag fikk politiet melding om at det brant i en barnehage ved Tanem. Det viste seg at det brant på utsiden av bygningen, i et overbygd område som brukes til å parkere barnevogner når barna sover.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no


- Vi fryktet en stund at det skulle ta fyr i hele barnehagen, men det ble heldigvis forhindret, sier operasjonsleder Trond Volden, ved politiets operasjonssentral i Trøndelag.

Vil undersøke åstedet tirsdag

- Det er mistanke om at brannen er påsatt, så dette er noe vi vil undersøke, sier operasjonslederen.

- Vi har sikret området. Det er vakt på stedet og så snart det er kaldt nok vil vi foreta tekniske undersøkelser, sier Volden.

Kommunen er rutinemessig informert om brannen og personell fra teknisk avdeling har vært på stedet og vurdert skadene. Politiet opplyste først til Adresseavisen at barnehagen ville holde åpent som normalt. Det stemmer imidlertid ikke.

Enhetsleder Mona Kokkaas ble varslet om brannen natt til tirsdag. Hun er på selv på stedet tirsdag morgen og forteller om omfattende brann- og røykskader. Det er derfor ikke mulig å holde åpent

- Dette er bare trist

Veggene og taket på området som brukes til å parkere barnevogner har brannskader og inne i barnehagen er småbarnsavdelingen er hardest rammet.

- Vi har rett og slett ikke helt oversikt over skadene akkurat nå, sier Kokkaas.

Hun er klar på at det ikke vil være mulig å holde åpent slik situasjonen er nå. Dermed rammer brannen de 59 barna i barnehagen og deres familier.

- Dette er trist, sier hun.

- Politiet opplyser at brannen trolig er påsatt, hva tenker du om det?

- Vognene som står her tar ikke fyr av seg selv. Jeg synes bare dette er trist, sier Kokkaas.På forsiden nå