To menn på snøskuter gikk gjennom isen og ble reddet etter mange timer

Etter å ha stått på en holme i innsjøen Aursunden i mange timer ble de to mennene reddet av en luftambulanse og fraktet i til Tynset sykehus.

Aursunden er en innsjø i Røros kommune. To menn gikk gjennom isen med snøskuter natt til søndag.   Foto: GOOGLE MAPS

Saken oppdateres.

To menn på snøskuter kjørte gjennom isen på Aursunden ved Brekken i Røros kommune. Det er grunn til å tro at de gikk gjennom natt til søndag, men det er usikkert nøyaktig når hendelsen inntraff.

Familie slo alarm

- Da snøskuteren gikk gjennom isen, klarte de to mennene å komme seg på en holme eller en slags sandbanke som ligger cirka én kilometer fra land, forklarer politioverbetjent Øyvind Unsgård ved Røros lensmannskontor.

- De hadde vært uti vannet, og var naturlig nok våte. De fikk ikke varslet at de var på holmen, og familie og venner begynte å lete etter dem på søndagen, sier Unsgård.

Det var bekjente av de to mennene som fikk øye på dem ute på holmen. Da ringte de nødetatene.

Politioverbetjent Øyvind Unsgård ved Røros lensmannskontor forteller at de to mennene vil bli avhørt etter hvert.   Foto: Geir Tønset

LES MER: Eirik gikk gjennom isen på Jonsvatnet

- Kalde

Operasjonsleder Svein Åkervik i Trøndelag politidistrikt forteller at de ble varslet av AMK-sentralen cirka klokka 18.30. Klokken 19.40 fikk politiet melding om at de to mennene var blitt hentet ut av luftambulansen.

- Vi landet på øya og tok de med på land der ambulanse og politi ventet. Vi fraktet de om lag én kilometer, så det hele var gjort på to minutter, sier redningsmann Kristen Tellefsen i luftambulansen.

Da luftambulansen landet fikk de to mennene tilsyn av helsepersonell.

- De var kalde, men det var ikke verre enn at de satt oppreist, sa operasjonsleder Svein Åkervik kort tid etter de var brakt i land.

Unsgård bekrefter at de var ved godt mot.

- De er begge på beina, men er veldig frosne. Det var dårlig vær i området også, sier Unsgård.

Innlagt for observasjon

Operasjonsleder Ann Kristin Øie ved Trøndelag politidistrikt sier klokken 20.45 at begge er fraktet med ambulanse til Tynset sykehus.

- De er kun lettere skadd, og er innlagt for observasjon, sier kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug ved Sykehuset Innlandet.

Blir avhørt senere

Begge mennene er fra området. Det er uklart hva de gjorde på innsjøen i utgangspunktet.

- Vi skal avhøre dem, men først må de bli undersøkt av helsepersonell, sier politioverbetjent Unsgård.

Politiet har ikke fått gjort avhør av de to mennene søndag.

- Vi tar avhør når det blir anledning til det. Om det blir i morgen eller tirsdag får vi se etter hvert, sier Unsgård i 23-tiden.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå