Par våknet av brannalarmen - måtte hoppe fra andre etasje

Branntilløpet i boligen på Trones i Verdal er slukket.

En kvinne og en mann måtte hoppe fra andre etasje da det oppsto et branntilløp i denne boligen natt til søndag.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Klokken 03.30 natt til søndag meldte politiet i Trøndelag om bekreftet brann i bolighus i Verdal - nærmere bestemt på Trones.

Da nødetatene ankom, hadde et par som befant seg i boligen allerede kommet seg ut.Tok seg ut på veranda

- Det har vært et branntilløp som ble oppdaget av de to som bor her. De våknet av brannalarmen og måtte ta seg ut av boligen fra en alatandør i andre etasje og hoppet deretter ned fra verandaen, sier politiets innsatsleder Bjørn Stene på stedet.

Her er brannmannskapene samlet etter at slukningsarbeidet er avsluttet.  Foto: Leif Arne Holme

Han forteller at går bra med de to som hoppet og opplyser videre at brannen var begrenset til ett rom i første etasje - badet.

- Mye røyk

Operatør Christina Wågan ved 110-sentralen i Namsos opplyser i 05.20-tiden at brannen er slukket.

- Det har vært mye røyk, men ikke flammer, sier hun.

Operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Trøndelag politidistrikt opplyser at paret i huset har funnet seg egnet overnatting.

- De anses ikke skadet. Meldingen om brannen kom inn til oss rett før klokken 03.30 i natt. Politiet var først på stedet og kom raskt i kontakt med de to som hadde kommet seg ut. Det var ingen åpne flammer på dette tidspunktet. Brannvesenet kom rett etter oss og startet slukking, sier Lægdheim.

Årsaken til brannen er ikke klar, men dette skal etterforskes.

- Det vil bli gjort åstedsundersøkelse i dag eller i morgen, sier operasjonslederen.

På forsiden nå