To personer omkom i båtulykken

To personer, en mann og en kvinne, ble fraktet til sykehus med alvorlige skader etter at en fritidsbåt gikk på et skjær utenfor Namsos natt til torsdag. Et vitne hørte et kraftig smell fra land.

To personer ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Én mann er omkommet etter ulykken, og én kvinne er kritisk skadd.   Foto: Frank Cadamarteri

Saken oppdateres.

Alle nødetater rykket ut etter at et vitne meldte om et høyt smell ved 01.43-tiden natt til torsdag.

En fritidsbåt gikk på et skjær utenfor Namsos, og en kvinne i 30-årene og en mann i 40-årene ble fraktet til Sykehuset Namsos kort tid senere.

- De omkomne er Eivind Olav Evensen, bosatt i Namsos og Ingrid Johansen Aune som er bosatt i Malvik. Dette er personer som er godt kjent i sine kommuner, sier han.

I en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt skriver politiet at mannen i 40-årene ble erklært død ved ankomst til sykehuset.

LES OGSÅ: Malvik-ordfører og kommunepsykolog i Namsos døde i båtulykke

Se video fra pressekonferansen nederst i saken.

Snorre Haugdahl og Line Marthe Fuglum Juliussen hadde pressekonferanse i Namsos politistasjon torsdag.  Foto: Frank Cadamateri

Hørte et høyt smell

- Både politi, brann- og redningstjenesten, ambulanse og redningsskøyta rykket ut innen relativt kort tid, forteller operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt.

På et skjær i fjorden utenfor Namsos fant nødetatene daycruiseren godt oppe på land. De to om bord, en mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene, fremsto som alvorlig skadd.

– En person på land ringte politiet klokka 01.43 og fortalte om et høyt smell ute i sjøen og motoren som fremdeles gikk etterpå. Alle nødetater ble varslet, inkludert redningsskøyta, sier operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt.

LES OGSÅ: - Engasjement og humør kjennetegnet Ingrid

Operasjonslederen opplyser at melder hørte smellet fra over hundre meters avstand.

Begge de skadde ble fraktet i båt til land og videre til Sykehuset Namsos i ambulanse.

Da redningsmannskapet kom fram til båten lå den godt oppe på land. Ulykken skal ha skjedd ved Lokkaren, utenfor Namsos.   Foto: KARL ERIK HOVIK AUNE/Namdalsavisa

- Båten hadde store materielle skader, og motoren gikk fremdeles da nødetatene kom til ulykkesstedet, fortsetter Johnsen.

I en pressemelding fra politiet i Trøndelag skriver politiet at de har varslet pårørende, og at et kriseteam er opprettet.

Gjennomførte søk etter flere

Operasjonslederen forteller at de var usikre på om det var flere involverte i ulykken.

- Vi foretok et søk i området for å forsikre oss om at det ikke var flere involverte. Det var gode forhold i søket, og etter en god stund konkluderte vi med at det kun var de to skadde involvert, sier Johnsen.

Ulykken skal ha skjedd i nærheten av Lokkaren ved Namsos.  

Klokka 04.42 meldte politiet at de avsluttet søket. Det ble konkludert med at ingen flere hadde vært med båten da ulykken skjedde.

Operasjonslederen legger til at de skadde er eier av båten. Det vil bli opprettet sak på forholdet.

Torsdag ettermiddag fikk Adresseavisen bekreftet at båten er fraktet til Namsos politistasjon for videre etterforskning.

LES OGSÅ: Trøndelag Ap: - Stor sorg

To personer ble alvorlig skadd i ulykken som skjedde litt utenfor Namsos.   Foto: KARL ERIK HOVIK AUNE/Namdalsavisa

Flere vitner avhørt

Under politiets pressekonferansen torsdag ettermiddag sa etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen at de oppretter en rutinemessing sak.

- To-tre vitner er avhørt i saken, og slik etterforskningen står nå har vi flere hypoteser om hva som har skjedd, sa Fuglum Juliussen under pressekonferansen.

Hun legger til at de ikke har opplysninger om at det er øyevitner til selve hendelsen, men at etterforskningen kan generere flere vitner.

- Fredag vil havarikommisjonen gjøre sine undersøkelser, og kriminalteknikere vil gjennomføre åstedsundersøkelser.

Her kan du lese alle våre saker om båtulykken i Namsos.

Foto: NamdalsavisaTips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no

På forsiden nå