Flere prøver viser norovirus i Svorksjøen

Melhus kommune fraråder fortsatt bading i Svorksjøen etter at nye vannprøver er analysert.

Enda flere vannprøver vil bli tatt senere denne uken for å avdekke om det fortsatt er norovirus i Svorksjøen.   Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Vannprøvene som ble tatt i Svorksjøen fredag 2. august viser at det fortsatt er norovirus i vannet. Det opplyser kommuneoverlegen i Melhus kommune i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Kommunen gikk ut og advarte mot bading 27. juli etter at over 40 barn og voksne hadde blitt syke etter å ha badet ved Svorksjøen camping. De første vannprøvene viste mindre mengder E.coli-bakterier, men det ble senere klart at de som var blitt syke hadde blitt smittet av norovirus.

LES OGSÅ: Svorksjøen undersøkes etter melding om syke badegjester

Undersøkelser som ble gjort de påfølgende dagene viste at septikkanlegget ved campingplassen var underdimensjonert og at kloakk hadde havnet i innsjøen. Septikken ble tømt og anlegget lukket. Selv om det ble gjort umiddelbare tiltak er det altså fortsatt fare for å bli syk ved bading.

- E.coli-verdiene har gått ned, men siden det fremdeles påvises norovirus i vannet opprettholdes fraråding om bading inntil videre, skriver kommuneoverlege Cecilie Hatlenes i pressemeldingen.

Det vil bli tatt nye vannprøver som skal analyseres senere denne uken.

LES OGSÅ: Kloakk fra campinganlegget var årsaken til at folk ble syke etter bading i Svorksjøen

LES OGSÅ: - Dette er en liten katastrofe for oss

På forsiden nå