Trøndelag stemmer:

Hvem er taperne og vinnerne når kommunene slår seg sammen?

Bygdelistene kan bli valgjoker når seks kommuner blir til Orkland og Heim kommuner om vel 120 dager. Følg valgdebatten på adressa.no klokka 16.15.

Saken oppdateres.

Halsalista, Heimlista og Småbylista er navnet på tre lister i de to nye kommunene. Ett av spørsmålene i dagens debatt er om det kan bli flere bygdelister i de nye kommunene ved neste valg. Og er det i tilfelle et problem?

I valgkampen samarbeider Adresseavisen med NRK-Trøndelag og lokalavisene i Trøndelag for å få fram de viktigste sakene i lokalvalget. Fra hele Trøndelag.

Les alle saker fra Trøndelag stemmer

I dag er Trøndelag stemmer på Orkanger, kommunesenteret i den nye storkommunen Orkland. Det er bare vel 120 dager igjen til kommunene Meldal, Agdenes, deler av Snillfjord og Orkdal slår seg sammen og blir Orkland kommune.

Den nye nabokommunen i vest skal hete Heim. Der er det Hemne, deler av Snillfjord og nordmørskommunen Halsa som slår seg sammen.

I tillegg møter vi flere politikere fra nye trøndelagskommunen Rindal som til i fjor hørte til Møre og Romsdal. Ett av spørsmålene er om rindalingene kan bli en del av den nye storkommunen Orkland.

LES OGSÅ: Frøya: - Ap har sviktet velgerne sine

LES OGSÅ: Bussbytte er en fortapt tanke

LES OGSÅ: Nå vil Vigdenes sparke Trondheim på leggen

LES OGSÅ: Nei, nei, nei til bompenger i Gauldal

LES OGSÅ: Åtte av ti vil ha sterkere klimatiltak lokaltPå forsiden nå