Mann i 40-årene døde i dykkerulykke på Hitra

Politiet sender kriseteam til Hitra etter at en dykker omkom.

Dykkerulykken skjedde ved Dolmsundet på Hitra.   Foto: Ronny Teigås

Saken oppdateres.

Mannen var sammen med en gruppe utlendinger på ferietur til Hitra for å dykke. Torsdag ettermiddag fikk han problemer under et dykk og måtte reddes opp av sjøen av dem han dykket sammen med.

Da var han bevisstløs, og det ble satt i gang forsøk på livredning. En halv time etter at politiet kom til stedet, ble mannen erklært død klokka 15.15.

Fritidsdykking

Politiet startet torsdag ettermiddag etterforskning for å finne ut mer om hva som skjedde under dykket.

- Det er for tidlig å si noe om årsaken, sier politifaglig etterforskningsleder Hilde Gustafsson til Adresseavisen litt etter klokka 17 torsdag.

Politiet etterforsker ulykken.   Foto: Ronny Teigås

 

Hun kan heller ikke si noe om hvor mannen er hjemmehørende, men hun sier det er snakk om fritidsdykking og at mannen var på ferie da ulykken skjedde.

Dykket etter skjell

Politiet har ennå ikke fått varslet mannens pårørende om ulykken, sier etterforskningslederen.

- Vi fikk beskjed om en dykkerulykke. Da vi kom til stedet, startet vi med hjerte- og lungeredning, forteller politiets innsatsleder Håkon Flor.

- Det vi vet, er at han har vært ute og dykket etter skjell. Så fikk han problemer som gjorde at han trengte hjelp, sier innsatslederen videre.

- Vi sender kriseteam til de han var sammen med og andre på stedet, sier operasjonsleder Ebbe Kimo hos Trøndelag politidistrikt.

Det var en person på stedet som meldte hendelsen til politiet.

Dette er den andre dykkerulykken ved Hitra i sommer. I juli døde en mann i 60-årene etter å ha dykket ved Vågen camping. Mannen var dykkeinstruktør og var i sjøen i forbindelse med en dykkeskole.Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no

På forsiden nå