Slipper ut enorme mengder popkorn på sjøen

Tirsdag morgen skal det tømmes ut popkorn på sjøen ved Frøya. Det er del av en beredskapsøvelse.

Øver med popkorn: Her prøver beredskapstroppene å samle opp det som skal minne om oljesøl under en øvelse i 2012.   Foto: Trond Hammervik, Hitra-Frøya

Saken oppdateres.

Enorme mengder popkorn skal brukes i en øvelse tirsdag morgen, skriver Hitra-Frøya. Popkorn oppfører seg omtrent som oljesøl. Derfor skal beredskapstroppene øve seg på kinogodtet for å begrense skadene ved et oljeutslipp.

Det er en oljevernøvelse der de beredskapsansvarlige skal øve på hva de skal gjøre dersom det skjer et stort oljeutslipp utenfor kysten. Scenariet er at en av oljeplattformene til Equinor har hatt et utslipp og oljeflakene driver mot land på Frøya. Ulike beredskapsetater, lokale og nasjonale myndigheter, internasjonal akuttberedskap og oljebransjen skal samarbeide om hvordan de skal begrense skadene.

I tillegg til pokorn og mange mennesker, vil også sjøgående fartøyer, fly og droner bli brukt i øvelsen, skriver lokalavisa.

LES OGSÅ: Oljevernøvelse med ekte oljesøl i Nordsjøen

På forsiden nå