Politiet ber folk kjøre forsiktig

Det er meldt om vanskelig føre på veiene flere steder i Trøndelag torsdag morgen.

Saken oppdateres.

Operasjonsleder Kamilla Engen ved politiets operasjonssentral i Trøndelag sier politiets patruljer på veiene rundt omkring i fylket melder om svært varierende kjøreforhold.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


- Det er dårlige forhold og dårlig vær rundt omkring. Vi har et stort trafikknett i Trøndelag og folk kan ikke regne med at alt er perfekt brøytet eller strødd umiddelbart. Folk må derfor kjøre etter forholdene, sier Engen.

Onsdag kveld førte det dårlige været til problemer flere steder, blant annet sto et vogntog fast på E6 i Drivdalen ved Oppdal i nesten fem timer. På Fv. 714 på Hitra var Dolmsundbrua stengt for trafikk fra onsdag kveld fram til torsdag morgen på grunn av den kraftige vinden. Uværet har også gitt flere mindre strømutfall flere steder i Trøndelag.

Natt til torsdag har det vært dårlig vær med kraftig vind, sludd og snø flere steder i Trøndelag. Men i løpet av natten er det ikke meldt om nye trafikkuhell på grunn av glatt føre eller dårlig vær.

- Vi hadde noen meldinger i går kveld, blant annet en utforkjøring på Høylandet klokken 23.16, mellom Gartland og Høylandet, der føreren kom uskadd fra uhellet, men ut over det har det ikke vært noe i natt. Vi håper det fortsetter nå når trafikken tar seg opp i morgentimene, sier Engen.

Ved Statens vegvesens vegtrafikksentral har de ikke mottatt melding om spesielle problemer på hovedveiene i Midt-Norge de siste timene, forteller trafikkoperatør Erling Drangsholt.

- Det står greit til. Det har sluddet og snødd litt, men det er ikke uvanlig i januar, sier Drangsholt.

Han sier det er tett rushtrafikk inn mot Trondheim, men ikke mer enn normalt. Trafikken flyter greit.

- Dersom vi skal komme med en oppfordring så kan det være at de som kjører inn mot Trondheim sentrum er flinke til å bruke venstre felt for å slippe inn trafikk i høyre felt. Det gjelder fra Sandmoen og innover, blant annet i Tonstadkrysset, sier han.

På forsiden nå