Anbefaler å bruke munnbind, men innfører ikke nye tiltak

Melhus mener de har god oversikt over smittetilfellene i kommunen.

Ordfører i Melhus Jorid Oliv Jagtøyen (Sp), oppfordrer kommunens innbyggere til å bruke munnbind.   Foto: Ole Martin Wold

Saken oppdateres.

Melhus kommune hadde tirsdag ettermiddag ekstraordinært formannskapsmøte der det ble orientert om koronasitusajonen i kommunen. Foreløpig innfører de ingen nye tiltak eller påbud, men anbefaler alle å bruke munnbind der det ikke kan overholdes to meters avstand.

- Vi har god oversikt over de smittetilfellene vi har, og så lenge vi oppfordrer til å følge de nasjonale reglene mener kommuneoverlegen at vi er godt beskyttet, sier ordfører Jorid Oliv Jagtøyen (Sp).

Anbefaler munnbind

- Vi observerer at det innføres strengere tiltak i nabokommunene, og oppfordrer til bruk av munnbind på plasser hvor du ikke kan overholde god avstand, og på kollektivtrafikk, sier ordføreren.

I tillegg ber kommunen sine innbyggere om å sette seg inn i de lokale forskriftene i Trondheim og nabokommunene.

- Vi ser allerede at de fleste bruker munnbind i Melhus, sier Jagtøyen.

LES OGSÅ: - Folk fra Trondheim drar heller til nabokommunen for å handle enn på City Syd

- Mot lysere tider

Den siste perioden har Melhus hatt tre smittetilfeller tilknyttet kommunen. Én av de smittede er tilknyttet rusmiljøet i Trondheim, én var ikke bosatt i kommunen, men folkeregistrert der, og den siste personen jobbet på helse- og omsorgssenteret.

- Alle personene som var på vakt med denne personen ble satt i karantene og testes. Det samme gjelder pasientene som personen har vært i kontakt med, sier Jagtøyen.

LES OGSÅ: – Får en del meldinger fra folk som mener vi er dustete som innfører nye tiltak

Hun forteller at det sannsynligvis er flere enn nødvendig som ble satt i karantene som følge av smittetilfellet på omsorgssenteret, fordi kommunen ønsker å være på den sikre siden. Ordføreren sier at det er oversikt over situasjonen, og at de venter på testsvar.

- Nå må vi holde avstand og bruke munnbind, så kommer vaksinene snart. Vi må smøre oss med tålmodighet og gradvis går vi mot lysere tider, sier ordføreren.

Se Adresseavisens store oversikt over koronasituasjonen i Trøndelag her

På forsiden nå