Innfører nye tiltak etter hastevedtak

Heim kommune innfører onsdag, ved midnatt, en rekke nye smitteverntiltak.

Saken oppdateres.

Formannskapet i Heim kommune vedtok onsdag en ny lokal forskrift med flere nye tiltak. Forskriften trer i kraft allerede ved midnatt natt til torsdag og varer til og med 13. januar.

- Det er forebyggende tiltak, fordi vi ser at det er stort trykk på kommunene rundt oss. Vi vil være føre var og innføre dette nå for å prøve å begrense antall smittede i Heim kommune, sier ordfører Odd Jarle Svanem (Sp) til Adresseavisen onsdag ettermiddag.

Han mener at situasjonen er under kontroll i kommunen, og ønsker at det skal fortsette.

- Men vi er redde for nyttårshelga og de to første ukene på nyåret. Jeg frykter at smittesituasjonen kan komme ut av kontroll slik vi ser i andre kommuner, og det ønsker vi selvfølgelig ikke, sier Svanem.


Dette er de nye tiltakene:

  • Sosiale kontakter ut over egen husstand skal begrenses til ti per uke.
  • Alle serveringssteder, både spise- og skjenkesteder, skal registrere alle besøkende ved ankomst med navn, telefonnummer og tidspunkt for ankomst.
  • Alle taxier skal registrere alle kunder ved hver kjøring med navn, telefonnummer og tidspunkt.
  • Påbud om munnbind på buss. Påbudet gjelder på alle bussruter i kommunen, også de som omfatter andre kommuner. Påbudet gjelder ikke for skoleskyss innad i kommunen.
  • Påbud om bruk av munnbind ved drosjetransport.
  • Påbud om bruk av munnbind innendørs i offentlige rom. Dette omfatter blant annet butikker, serveringssteder, frisør, arrangement og på venterom. Påbudet gjelder både ansatte og gjester.
  • Påbud om bruk av munnbind utendørs i tett befolkede områder. Dette kan for eksempel være på market.

Munnbindpåbudet gjelder ikke for barn født etter 2008, eller personer, eller personer som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind. Påbudet gjelder ikke for elever og ansatte i skoler, SFO og barnehager, i barnehagens og skolens åpningstid. Påbudet gjelder ikke for foreldre/foresatte i hente- og leveringssituasjoner i skoler, SFO og barnehager hvis hentingen/leveringen utføres utendørs. Ved innendørs henting/levering gjelder påbudet.

På forsiden nå