To nye smittetilfeller på Frøya

To nye personer bosatt på Frøya er bekreftet smittet med koronaviruset, opplyser kommunen. 33 nærkontakter er satt i karantene.

Frøya-ordfører Kristin Strømskag (H) sier at utbruddet viser at situasjonen er skjør.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Frøya kommune opplyser i en pressemelding onsdag formiddag at smittesporing er igangsatt.

De opplyser samtidig at personer som har vært på følgende steder kan ha vært i kontakt med en smittet eller mistenkt smittet person:

  • Vitus Apotek Hitra - 24.02 kl. 16–17.
  • Coop Sistranda–27.02 kl. 18–20.
  • Vaslag bensinstasjon - 27.02 kl. 16–17.
  • Oppdal Aunasenteret - 26.02 kl. 11–13.

Personer som har vært på disse stedene er ikke pålagt karantene, men kommunen ber dem være svært forsiktig i sin omgang og kontakt med andre

- Vi anmoder sterkt om at du tar en koronatest så snart som mulig, uavhengig om du har symptomer, skriver kommunen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Tre nye smittetilfeller på Hitra: - Har ikke kontroll likevel

I tillegg til at 33 nærkontakter til de smittede er satt i karantene, er også nærkontakter av disse personene igjen satt i såkalt ventekarantene.

Kommunen opplyser at det blant annet gjelder en avdeling ved Sistranda kystbarnehage, en klasse ved den videregående skolen og 10. trinn ved Frøya ungdomsskole.

- Klarer det sammen

Frøya-ordfører Kristin Strømskag (H) sier at utbruddet viser at situasjonen er skjør:

- Mange innbyggere er berørt og flere av kommunens tjenester er påvirket. Jeg vil igjen minne alle på at det viktigste nå er hva vi hver enkelt gjør. Hold avstand, oppretthold god håndhygiene, hold deg hjemme hvis du føler deg syk og begrens antall nærkontakter. Dette klarer vi sammen hvis vi alle tar ansvar, sier hun i pressemeldingen.

Nabokommunen Hitra meldte sent tirsdag kveld om tre nye smittede personer, etter at de tidligere på dagen rapporterte at de hadde kontroll på smitteutbruddet.

Massetestet ansatte

Det skjedde etter at det ble gjennomført massetesting av ansatte hos oppdrettsselskapet Lerøy Midt, og ordfører Ole L. Haugen (Ap) sier at de i utgangspunktet hadde trukket et lettelsens sukk da resultatene fra de rundt 200 prøvene ble klare.

- Samtidig var vi innforstått med at vi manglet noen prøvesvar fra nærkontakter, sier Haugen om de nye tilfellene.

På spørsmål om de nå opplever å ha kontroll, svarer han:

- Vi prøver å ha så god oversikt som mulig, og når vi snart har gjennomført like mange tester som vi har innbyggere i kommunen, så sier det noe om det omfattende arbeidet som er gjort. Samtidig tror jeg vi må innse at det fins mye skjult smitte ute i samfunnet, sier Haugen.

På forsiden nå