Besøkte Orkla industrimuseum - testet positivt for covid-19

En person som senere testet positivt for korona, skal fredag ha vært innom Orkla industrimuseum.

Orkla industrimuseum skal fredag 23. april ha hatt besøk av en person som så har testet positivt for covid-19. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.   Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

Orkland kommune skriver på sine hjemmesider at Orkla industrimuseum fredag hadde besøk av en person som så har testet positivt for covid-19.

«Fredag 23. april har en person fra annen kommune som i etterkant har testet positiv for covid-19 vært på besøk ved Orkla industrimuseum på Løkken. Personen oppholder seg ikke i Orkland kommune.»

Kommunen opplyser videre at det er to personer som er satt i karantene på bakgrunn av dette.

«Har du vært på besøk inne på museet i tidsrommet kl. 11.00-13.00 fredag 23. april, så ønsker vi at du bestiller deg time for test og at du holder deg i ventekarantene inntil svar på prøve foreligger. Opplys ved bestilling av test på nett at det er i forbindelse med denne hendelsen.»

Kommunen ber også om at frem til testsvar foreligger, at eventuelle husstandsmedlemmer til de som har vært på museet i det aktuelle tidsrommet, praktiserer ventekarantene - holder seg hjemme og unngår unødvendig kontakt med andre.

Museet skal være åpent som vanlig, og Orkalnd kommune opplyser at det er trygt å besøke.

På forsiden nå